glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Iarna a venit! Nimeni nu vrea să finalizeze renovarea Pediatriei

Copiii bolnavi, care sunt nevoiți să stea internați în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Deva, trebuie să mai aștepte pentru a beneficia de condiții normale de cazare. Deși banii au fost alocați de la Consiliul Județean de mult timp, etajul I și parterul clădirii sunt încă în stadiul în care erau acum 20 de ani. Asta pentru că niciun constructor nu s-a prezentat la licitațiile organizate de unitatea sanitară.

De la sfârșitul lunii august, atunci când banii necesari reabilitării etajului întâi și parterului Pediatriei au fost alocați de Consiliul Județean, Spitalul Județean nu reușește să finalizeze licitația pentru stabilirea unui constructor și a unui diriginte de șantier. „A fost făcută licitația de trei ori. Nu s-a prezentat niciun constructor. A fost publicat anunțul și pe site-ul spitalului, au fost identificate toate firmele, pentru că știți că acea clădire este de patrimoniu și trebuie să aibe niște autorizații speciale pentru a face lucrări pe o clădire de patrimoniu. Au fost invitate toate firmele din zonă care aveau astfel de autorizații, dar nu și-a depus nimeni oferta”, susține managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Adina Pera-Ștefănie. Ce se va întâmpla cu copiii bolnavi, care sunt nevoiți încă să stea în saloane în care vântul rece trece prin tâmplăria veche de la geamurile etajului I? Când vor fi mutați într-o clădire renovată? Sunt întrebări pe care „Glasul Hunedoarei” le-a adresat conducerii Spitalului Județean de Urgență, dar la care încă nu am primit răspuns.

Pediatria – misiune neîndeplinită

„Lucrările la secția de Pediatrie vor continua în lunile august și septembrie”. Aceasta a fost promisiunea președintelui Consiliului Județean, Mircea Bobora, făcută la sfârșitul lunii iunie a acestui an. Luna decembrie a început deja, iar Pediatria nu a fost complet renovată și e departe de acest obiectiv. Pentru lucrările care au mai rămas de făcut la secția de Pediatrie au fost alocați aproximativ 450.000 de lei. Ce spune acum Mircea Bobora? „Banii sunt, dar mi-e să nu îmi cereți să mă ocup eu de licitație, pentru că nu fac treaba asta. O să văd ce s-a făcut și mâine (n.r. joi), după ora 12, mă poți suna. Managerul, Serviciul de Achiziție au responsabilitățile lor și trebuie să și le asume. Nu președintele Consiliului Județean sau Consiliul Județean”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, în urma articolelor publicate de „Glasul Hunedoarei”, Consiliul Județean Hunedoara făcea o ședință în cadrul căreia a alocat banii necesari pentru reabilitarea completă a acoperișului secției de Pediatrie, a mansardei și a etajului II: 550.000 de lei. Acum, a mai rămas de renovat etajul I și parterul, pentru ca micuții să poată fi tratați într-un spațiu decent.

Loading...

2 Comments