glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Ia atitudine! Spune Nu drogurilor!”, proiect judeţean în şcolile hunedorene

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat din judeţul Hunedoara au ocazia să afle tot ceea ce ţine de droguri, efectele acestora dar şi cum pot să se ferească de ele în cadrul unui proiect judeţean. Este vorba despre proiectul antidrog „Ia atitudine! Spune Nu drogurilor!”.

Problema consumului de droguri la vârstă şcolară, ca şi la orice altă vârstă, este deja, în România, o plagă socială cu efecte din ce în ce mai grave. Plecând de la această premisă, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara organizează proiectul educaţional judeţean „Ia atitudine! Spune Nu drogurilor!”, în perioada 10 februarie – 11 aprilie. Proiectul constă într-un concurs dedicat elevilor din judeţul Hunedoara. Potrivit organizatorilor, concursul se desfăşoară pe mai multe secţiuni, iar cei interesaţi să participe trebuie să realizeze lucrări de artă plastică, fotografii, afişe sau pliante cu teme antidrog. Cei care doresc să se înscrie în concurs trebuie să completeze o fişă şi să o trimită până în data de 14 martie pe adresa: Liceul Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan – structură Şcoala Gimnazială Călan, str. Independenţei, nr. 8, loc. Călan, jud. Hunedoara.

Premii pentru participanţi

Toate lucrările realizate de elevi vor fi expuse în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, toţi elevii participanţi vor primi diplome, iar cadrele didactice îndrumătoare vor primi diplome de coordonatori ai lucrărilor elevilor. De asemenea, se vor acorda premiul I, II, III şi menţiuni pentru fiecare categorie şi secţiune.