glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Hunedorenii, mai receptivi la vaccinul antigripal. Peste 14.000 de persoane au fost imunizate împotriva gripei, în doar o lună

Campaniile negative împotriva vaccinării antigripale se pare că nu au avut efectul scontat. Față de anul trecut, hunedorenii sunt mai interesați de vaccinul antigripal, dovadă fiind faptul că în doar o lună, peste 10.000 de persoane au fost imunizate împotriva gripei.

Ministerul Sănătății a distribuit județului Hunedoara, la începutul lunii decembrie, 30.597 de doze de vaccin antigripal. Imunizarea populației împotriva gripei de sezon a început în data de 7 decembrie, iar până acum, aproximativ jumătate dintre doze au fost administrate hunedorenilor. În cadrul campaniei de vaccinare sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârstă de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical. „La nivelul județului, în total, până acum au fost vaccinate împotriva gripei de sezon 14.040 de persoane. Din numărul total de doze de vaccin antigripal distribuite județului mai sunt disponibile 16.557. Putem spune că oamenii sunt mai receptivi la vaccinul antigripal, pentru că anul trecut am avut în total 10.000 de oameni imunizați împotriva gripei. Totodată, la finalul lunii octombrie a anului trecut, în județ au ajuns alte 415 doze de vaccin antigripal. Acestea au fost destinate, conform recomandărilor ministerului, pacienţilor cu boli cronice spitalizaţi în unităţile medicale și celor cu afecţiuni cronice din spitalele-secţiile de boli cronice, personalului medico-sanitar din secţiile de ATI şi Neonatologie, precum și echipajelor de intervenţie de pe ambulanţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

Început de an cu sute de viroze respiratorii

Conform medicilor din județ, în prima săptămână a anului 2018, sute de hunedoreni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza virozelor de sezon. „În săptămâna 1-7 ianuarie, au fost raportate 524 de cazuri de infecții acute respiratorii, din care 293 au fost cazuri de pneumonie. Din numărul total al bolnavilor, 137 au avut nevoie de internare în spital. Comparativ cu săptămâna anterioară, incidența cazurilor de viroze respiratorii s-a înjumătățit. Astfel, în ultima săptămâna a anului trecut, 818 hunedoreni au fost diagnosticați cu infecții acute respiratorii și 262 cu pneumonie”, a adăugat Cecilia Birău.