glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Hunedorenii au intrat în febra cumpărăturilor de Crăciun

Febra sărbătorilor de iarnă i-a cuprins pe toţi hunedorenii şi i-a scos din casă, în căutare de cadouri. Deşi bugetele sunt limitate, când vine vorba de cadouri mici sau „consistente” pentru cei dragi, nicio cheltuială nu este prea mare, iar resurse se gă­sesc.

Aglomeraţie, agitaţie şi miros de sărbătoare în localităţile din judeţ, pe ultima sută de metri înainte de Crăciun. Potrivit tradiţiei, Moşul trebuie să aducă daruri atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, motiv pentru care hunedorenii au luat cu asalt magazinele de cadouri. Chiar dacă preţurile darurilor sunt destul de „piperate”, majoritatea oamenilor nu sunt interesaţi de acest lucru. Pentru că este un moment de mare importanţă religioasă, Crăciunul este sărbătorit cu mult fast de hunedoreni, cu brazi, cadouri şi mai ales o masă îmbelşugată. Cumpărăturile sunt
esenţiale în aceste zile.

De toate pentru toţi

În general, cei mici aşteaptă ca Moşul să le aducă dulciuri şi jucării. Pentru fete, cadourile cel mai des cumpărate sunt păpuşile, hăinuţele, jucării educative, iar pentru băieţi, roboţi, maşini cu radio-comandă sau roboţeii transformers. De asemenea, sunt la mare căutare compleurile şi jucăriile de pluş care sunt pe placul tuturor copiilor. „Am cumpărat multe jucării băieţelului meu, iar fetiţei hăinuţe şi dulciuri. Este o tradiţie pentru mine să cumpăr cadouri de Crăciun pentru copii, şi nu numai. Şi soţului meu i-am cumpărat electrocasnice, iar finilor, nepoţilor şi cunoştinţelor alte mici cadouri”, a precizat Camelia Stoi, din Deva.

Preţuri pe toate gusturile

Odată cu apropierea Crăciunului, începe un adevărat “maraton” pentru alegerea unor daruri deosebite. Pe piaţa cadourilor, oferta de produse este tot mai mare şi mai variată, dar alegerea nu este atât de simplă, necesitând imaginaţie şi inspiraţie. Totodată, preţurile acestora sunt pe toate gusturile iar dacă hunedorenii nu îşi permit să cumpere un cadou scump, pot să aleagă produse hand-made sau suveniruri. Bărbaţii, spre exemplu, preferă să cumpere pentru femei produse cosmetice, creme demachiante şi în special parfumuri. „Prietenei mele am de gând să-i cumpăr exact ce îşi doreşte ea, oricât ar fi de scump. M-am gândit la un colier, un parfum sau ceva care să-i rămână de amintire”, a declarat Marian Bardă. Femeile, la rândul lor, aleg cu multă dragoste darurile de Crăciun şi cumpără tot timpul ce este necesar şi ce este mai scump, atât pentru copii cât şi pentru partenerii lor.