glasul-hd.ro Web analytics

43

Hunedoreni cercetaţi penal după ce au vândut mai multe obiecte la centrele de fier vechi

Doi bărbaţi din municipiul Hunedoara au intrat în vizorul poliţiştilor Transporturi Feroviare după ce au vândut cantităţi mari de deşeuri metalice la societăţile de colectare a fierului vechi din oraş. Aceştia ar fi uitat să declare venitul obţinut în urma tranzacţiilor şi să plătească impozit pe acesta.

 

Provenienţa metalului, declarată în fals

Unul dintre bărbaţii în cauză este un tânăr de 27 de ani. Potrivit poliţiştilor, acesta  a valorificat, în perioada 2009-2010, la o societate comercială cu profil de activitate colectarea deşeurilor metalice de la populaţie, peste 9.000 de kilograme de deşeuri metalice. În urma vânzării, bărbatul a primit aproximativ 7.000 de lei.

„Suspectul a declarat în fals provenienţa acesteia, iar suma obţinută nu a declarat-o organelor fiscale şi nu a achitat contribuţia datorată statului sub formă de impozit pe venit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Peste 12 tone de fier, vândute în doi ani

Tot de evaziune fiscală este acuzat şi un alt hunedorean, de 35 de ani. Acesta a vândut, în perioada 2009-2010, nu mai puţin de 12.827 de kilograme de fier vechi către o societate comercială de profil din oraşul de pe Cerna. Bărbatul a încasat 7.480 de lei pentru deşeurile metalice vândute, bani pe care nu i-a declarat la Fisc şi nu nu a achitat contribuţia datorată statului sub formă de impozit pe venit. De asemenea, acesta a declarat în fals provenienţa fierului vechi.

„În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.