glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Hunedorencele din C5 îşi continuă misiunea

Altă oră, aceleaşi obiceiuri

CFR Simeria, Jiul Petroşani şi FC Hunedoara intră pe ultima sută de metri. Toate cele trei formaţii hunedorene evoluează, astăzi, de la ora 18.00, în compania unor echipe din a doua parte a clasamentului. „Galben-albaştrii” joacă în deplasare pe terenul celor de la Naţional Sebiş, FC Hunedoara în „fieful” celor de la Flacăra Făget, iar Jiul primeşte, în Vale, replica Gloriei Arad.

După galopul de sănătate cu Gloria Reşiţa din runda precedentă, CFR Simeria are parte de un joc ceva mai complicat în Arad, acolo unde întâlnesc o echipă ce n-a scăpat încă de grija retrogradării.

Se agaţă de orice meci

Gazdele din Sebiş n-au obţinut decât şase succese în acest sezon şi sunt departe de a fi rezolvat problema „supravieţuirii”, elevii lui Adi Abrudean având nevoie de puncte, cel puţin în jocurile de acasă. Cu foştii jucători ai Mureşului, Elvis Dîrvaru şi Horaţiu Sătmar anunţaţi printre titulari, arădenii nu se gândesc decât la victorie. Tot pe aceleaşi considerente s-au pregătit şi elevii lui Marius Opric care vor să termine sezonul cu fruntea sus. În tur, CFR-ul a învins cu 1-0, graţie reuşitei lui Raul Lintaru, aflat la momentul acela, la primul său gol în tricoul „galben-albastru”. Între timp, hunedoreanul repatriat în vara trecută după periplul de la malul mării a ajuns la „cota” 9 în campionat.

Nu se duc să ardă gazul degeaba

Nici oamenii lui Remus Steop nu concep să se întoarcă cu buzunarele goale de la Făget, acolo unde vor da peste Flacăra lui Marius Baciu. Egalii Gloriei Arad în week-end-ul trecut, timişenii se află în aceeaşi situaţie cu „vecinii” de mai la vest. Penultimii în clasament, n-au decât varianta victoriei, un eventual eşec apropiindu-i tot mai mult de retrogradare. Hunedoara se va putea baza în deplasarea din micuţul oraş bănăţean şi pe Muşuroia şi Păcurar, suspendaţi în partida cu Unirea Valea lui Mihai. În tur, „negru-albaştrii” s-au distrat cu Flacăra, administrându-le un sec 5-0.

Doar pentru palmares

Jocul slab de la Timişoara, din etapa precedentă le-a tăiat aproape de tot aripile jiuliştilor. Aceştia nu mai pot spera la nimic în ultima parte a campionatului, fiind la nu mai puţin de 13 puncte în spatele liderului. În aceste condiţii, cele trei puncte le-ar fi de real ajutor oaspeţilor din Arad, care sunt încă înscrişi şi ei în lupta din „subsolul” clasamentului. Cele două formaţii au remizat, alb, în tur, după o partidă extrem de slabă.

Programul complet al etapei:

FC Caransebeş – ACS Recaş (1-3)
CSM Şcolar Reşiţa – Bihorul Beiuş (1-2)
Flacăra Făget – FC Hunedoara (0-5)
Millenium Giarmata – Gloria Reşiţa (1-0)
Jiul Petroşani – Gloria Arad (0-0)
Becicherecu Mic – Poli II Timişoara (2-5)
Naţional Sebiş – CFR Simeria (0-1)
Valea lui Mihai – CS Vladimirescu (1-0)
între paranteze sunt trecute rezultatele din tur

Foto: Hunedorenii lui Remus Steop joacă la Făget şi cu gândul la derby-ul de la Caransebeş, acolo unde evoluează liderul „din cramă”