glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Hunedorean reţinut după ce a încercat să mituiască un poliţist gorjean. A reclamat la poliţie că maşina pe care a vândut-o i-a fost furată. Motivul: uitase 21.000 de lire în autoturism

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Hunedoara, de etnie romă, a fost reţinut de oamenii legii în timp ce încerca să ofere 100 de euro, mită, unui poliţist gorjean, pentru a-i facilita restituirea sumei de 21.000 de lire. Banii, care fac obiectul unor cercetări într-o altă cauză penală, au fost uitaţi de hunedorean în autoturismul pe care îl vânduse unui individ din Craiova, pentru 2.000 de euro. 

Întreaga poveste a început duminică seara, când hunedoreanul Bacro Kvec a reuşit să-şi vândă autoturismul BMW unui craiovean, contra sumei de 2.000 de euro. După ce vânzătorul şi cumpărătorul au bătut palma şi au făcut tranzacţia, a plecat fiecare pe drumul lui, mulţumit de afacerea încheiată. Însă, la scurt timp, hunedoreanul şi-a dat seama ca a uitat în autoturismul pe care tocmai îl vânduse suma de 21.000 de lire. A pus repede la punct un plan şi, în scurt timp, a sunat la poliţie unde a reclamat că i-a fost furat autoturismul. Aceasta, pentru a fi sigur că-şi mai recuperează banii.

Maşina, găsită în Gorj, iar reclamantul reţinut pentru dare de mită

Poliţiştii s-au mobilizat, iar autoturismul reclamat ca furat a fost găsit în judeţul Gorj. Luni, în jurul orei 16:00, hunedoreanul s-a dus aţă către Gorj, unde i-a promis suma de 100 de euro unui poliţist al Serviciului de Investigaţii Criminale, pentru a-i facilita restituirea sumei de bani ce făcea obiectul unor cercetări într-o altă cauză penală. Poliţistul gorjean a informat conducerea inspectoratului şi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a fost organizat un flagrant. Hunedoreanul a fost luat ca din oală de oamenii legii, chiar în timp ce oferea banii poliţistului. „În urma flagrantului, procurorul de caz a dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită. Cercetările continuă pentru lămurirea cu exactitate a împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, agent principal Romina Dochian.

Arestat preventiv pentru 20 de zile

Hunedoreanul a fost prezentat aseară Tribunalului Gorj, care a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 20 de zile. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.