glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Hunedorean rănit, salvat de pe munte

Operațiune dificilă de salvare a unei persoane rănite în masivul Retezat. Un bărbat, de 47 de ani, a avut nevoie de ajutorul jandarmilor și al salvamontiștilor pentru a fi coborât de pe munte după ce s-a rănit.

Apelul la 112 a venit duminică noaptea, în jurul orei 23:30. O femeie anunța că se află în zona Dealul Mare din masivul Retezat împreună cu un bărbat, acesta din urmă fiind rănit şi în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Câteva minute mai târziu, o echipă mixtă, formată din efective ale Posturilor de Jandarmi Montane „Parângşi „Straja” împreună cu efective ale Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara au pornit în ajutorul bărbatului. Bărbatul, în vârstă de 47 ani, domiciliat în municipiul Petroşani a fost preluat de către salvamontişti şi jandarmi, din apropierea unei stâni de oi din zona localităţii Tulişa, în data de 04 august în jurul orei 01.20, acesta fiind transportat cu ajutorul unui UTV până în localitatea Uricani, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au declarat reprezentanții IJJ Hunedoara.