glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Hunedoara s-a distanţat la şase puncte în Liga a patra

Etapa a 12-a din Campionatul Judeţean de fotbal Liga 4 a adus ca fapt extrem de important desprinderea liderului de principalele sale urmăritoare. CS Hunedoara are acum, când mai sunt doar trei etape de disputat din turul campionatului, un avans de şase lungimi în faţa Retezatului şi Interului, deţinătoarea titlului fiind învinsă la Călan şi coborând pe locul al treilea.

Din punct de vedere statistic, etapa a însemnat patru victorii ale gazdelor, două ale oaspeţilor şi un rezultat de egalitate. S-au marcat 27 de goluri, 20 gazdele şi 7 oaspeţii, adică o medie de 3,85 goluri pe meci. Cum runda a programat jocuri directe între patru dintre primele opt clasate, se poate spune că învinsele din aceste partide au fost marile perdante de la sfârşitul săptămânii trecute.

Aurul Brad – CS Hunedoara 0 – 1 (0 – 1)

Un obstacol important a fost trecut cu bine la Brad de echipa de pe malul Cernei, care arată a fi decisă să revină la finele sezonului în eşalonul al treilea. Chiar dacă ocupă actualmente doar locul 9, Aurul rămâne o echipă redutabilă mai ales pe teren propriu, astfel încât cele trei puncte obţinute de trupa lui Mircea Alic sunt cu atât mai preţioase în economia clasamentului. Cu zece victorii consecutive după acel egal cu Şoimul din etapa a doua, CS Hunedoara pare că merge lansat spre titlul judeţean şi spre barajul pentru promovarea în Liga 3.

AURUL: Ilea – Leaha, Costar (Polvrea min. 64), R. Filipaş, Deak, Cristea (Lupea min. 46), I. Filipaş (Nistor min. 85), Miclean, Lup (Lazăr min. 72), Talpaş, Rucăreanu. Antrenor Alin Gomoi

HUNEDOARA: Cobliş – Ţene, Simionov (Stan min. 78), Marcu (Scorobete min. 90+2), D. Creciunesc, R. Popa (Apachiţei min. 87), Bloj, Herci, Ionicescu, C. Creciunesc, Mercurean. Antrenor Mircea Alic

A marcat: Robert Popa (min. 15)

Victoria Călan – Inter Petrila 2 – 1 (1 – 0)

Călanul a dat o mână de ajutor Hunedoarei, învingându-i principala contracandidată, nimeni alta decât campioana en-titre. „Dubla” lui Stănculea a decis acest joc, reuşita lui Bocu venind prea târziu pentru a mai salva ceva. Gazdele rămân pe locul 6, în timp ce oaspeţii au fost depăşiţi în clasament de Retezatul, care a urcat pe poziţia a doua.

VICTORIA: Toth – Marinca, Ionaşcu, Spătar (Radu min. 73), Gergely, Stănculea, Fulea, Mînja (Cic min. 66), Damian, Muntean, Alexoi. Antrenor Claudiu Fulea

INTER: Haring – Torkoş, Filip, Matei, A. Duma (Perşe min. 46), Bocu, Cîmpean, Kalai (Diaconu min. 54), Tăian, Păduraru, Keszeg (C. Duma min. 56). Antrenor Adrian Cîmpean

Au marcat: Răzvan Stănculea (min. 20, 69), respectiv Alin Bocu (min. 78).

Retezatul Haţeg – Şoimul Băiţa 2 – 0 (1 – 0)

Sezonul trecut un derby, acum acest meci a avut importanţă doar pentru haţegani, care mai păstrează unele şanse de a ajunge Hunedoara în fruntea clasamentului. Cum am mai spus, Retezatul este o echipă care tace şi face, reuşind de două sezoane încoace să urce pas cu pas în ierarhia ligii a patra. De partea cealaltă, Şoimul a coborât pe locul 8, iar distanţa de 13 puncte care o separă pe vicecampioană de lider este acum practic insurmontabilă, mai ales la cum evoluează Hunedoara.

RETEZATUL: Farcaş – Laslău, Simoneac, Belei (Albulescu min. 88), Drăgoescu (Ardelean min. 68), Cîrdei, Pîrvu, Popesc (Maier min. 72), Gavriluţi (Dăncescu min. 80), Tămăşiloni, Arcuşi. Antrenor Flaviu Itul

ŞOIMUL: Ursu – Vajda, Petresc (Mihalache min. 72), Sevastiţa, Horţ, Chelariu, Pisoiu, Stamatin, Benea (Demian min. 46), Jurj (Fiţ min. 80), Vîrtan. Antrenor Marius Tănasă

Au marcat: Ovidiu Popesc (min. 11), Vasile Pîrvu (min. 53)

Gloria Proinstal Geoagiu – CNS Cetate II Deva  4 – 0 (2 – 0)

Tinerii conduşi de pe bancă de Haidiner nu au putut finalmente face faţă unei echipe care e la un pas de podium, deşi au ţinut foarte aproape până în ultimul sfert de oră. Proporţiile scorului au fost stabilite în ultimele patru minute de „dubla” lui Bobelică, intrat abia în ultima jumătate de oră cu poftă de joc şi de gol. Pentru Gloria urmează însă un examen dur în etapa viitoare la Hunedoara, în compania liderului Ligii a patra.

GLORIA: Bodea – Moţ, Vişan, Ţuligă (Tanislav min. 70), Pop (Bobelică min. 63), Paul, Vîrlan, Samoilă (Mărginean min. 46), Dosan, Jude (Păduraru min. 55), Savin. Antrenor Ciprian Pepenar

CETATE: Stănici – Sicoe, Trofin, Teodorescu, Stănescu, Ţernă, Pap, Gheaţă, Răzmiriţă (Anca min. 59), Costea, Bogdan. Antrenor Daniel Haidiner

Au marcat: Adrian Moţ (min. 29), Andrei Vîrlan (min. 76), Radu Bobelică (min. 86, 88)

ACS Minerul Uricani – CSM Dacia Orăştie 1 – 3

O altă echipă care ţine aproape de podium şi s-a aflat permanent în plutonul fruntaş este nou promovata din Orăştie, care s-a impus lejer şi aşteptat în deplasarea de pe terenul Minerului. Jocul s-a decis în primele 13 minute, când oaspeţii conduceau deja cu 3 – 0, după care au redus complet turaţia motoarelor, permiţând gazdelor să revină şi să înscrie golul de onoare. Cei de la Dacia au fost poate cu gândul şi la meciul care urmează, cel de acasă cu Retezatul Haţeg, adversar din cu totul altă categorie decât Uricaniul.

Au marcat: George Preoteasa (min. 66), respectiv Adrian Pricăjan (min. 7), Claudiu Vaşarhelean (min. 11), Paul Ghemeş (min. 13)

Hercules Lupeni – Jiul Petroşani 10 – 1 (6 – 0)

Scorul ne scuteşte de orice fel de comentarii despre desfăşurarea partidei. A fost de fapt o întrecere în doi a marcatorilor Harangozo şi Moldovan, „câştigată” de primul cu cinci la patru, pe spinarea unei echipe din care a mai rămas doar numele unei tradiţii fotbalistice. Şi Hercules e însă departe de ce a arătat în ultimele sezoane, când a fost permanent în lupta pentru supremaţie în campionat, trupa din Lupeni aflându-se abia pe locul 7.

Au marcat: Andrei Harangozo (min. 13, 32, 45, 65, 69), Petre Băcăran (min. 18), Remus Moldovan (min. 34, 38, 55, 85), respectiv Marius Tuţă (min. 60)

Aurul Certej – Mihai Viteazu Vulcan 1 – 1 (0 – 1)

Un egal care nici nu strică nimănui, nici nu ajută pe nimeni în disputa celor două vecine de clasament – locul 10 Certej, locul 11 Vulcan. Pe ambele le aşteaptă misiuni dificile la sfârşitul săptămânii, Aurul urmând să meargă la Petrila, în timp ce la Vulcan vine Hercules Lupeni.

Au marcat: Bogdan Ciobanu (min. 71), respectiv Vasile Şuteu (min. 42)

Cum înaintea ultimelor trei etape rămase de disputat doar o singură echipă din prima jumătate a clasamentului mai trebuie să stea, ne putem face o imagine destul de clară asupra ierarhiei acum spre finalul turului. Conduce CS Hunedoara cu 31 de puncte, urmată de Retezatul şi Inter cu câte 25, Gloria 24, Dacia 22, Victoria 21 (cu un meci în plus, va sta în etapa care vine), Hercules 20 şi Şoimul 18 puncte.

Etapa viitoare, 18 – 19 noiembrie

Inter Petrila – Aurul Certej

Mihai Viteazu Vulcan – Hercules Lupeni

CS Hunedoara – Gloria Geoagiu

Jiul Petroşani – Minerul Uricani

Dacia Orăştie – Retezatul Haţeg

Şoimul Băiţa – Aurul Brad

Cetate Deva II – Universitatea Petroşani

Victoria Călan stă