glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Hunedoara rămâne fără tren, din nou

CFR a decis să renunţe la cursele de călători pe ruta Simeria – Hunedoara şi retur cu începere de la 1 martie 2018. Decizia este motivată prin numărul mic de clienţi. La nivel naţional CFR Călători intenţionează să renunţe la aproape 100 de curse în diverse zone ale ţării.

Unele curse vor fi anulate parţial (în unele zile vor circula, totuşi). Hunedoara – Simeria se numără însă printre cele 25 de la nivel naţional pentru care CFR Călători a decis anularea permanentă. CFR spune că a decis să anuleze cursele care înregistrează mai puţin de 10 călători.

Şi fără tren, şi fără gară

Cu mai bine o lună în urmă, municipiul Hunedoara a rămas şi fără gară. Clădirea staţiei CFR a fost închisă după ce o bucată mare din tavanul cupolei holului principal s-a prăbuşit. Oficial s-a spus că imobilul este închis pentru lucrări de reparaţii. Lucrări care n-au mai început însă. Aşa se face că navetiştii care foloseau trenul pentru a ajunge la Simeria au fost nevoiţi să ocolească pe cărările insalubre din preajma clădirii pentru a ajunge pe peron.

Acum, sunt toate şansele ca CFR Călători să nu mai aibă niciun motiv să repare degrabă clădirea.

Trenul de pe ruta Hunedoara – Simeria a mai „dispărut”, vreme de opt luni, în 2015 şi 2016. Compania privată Regiotrans care deservea ruta nu a mai primit atunci certificat de siguranţă feroviară. După ce situaţia administrativă s-a rezolvat, compania privată amintită nu a mai revenit pe linia Hunedoara – Simeria din cauza numărului mic de clienţi. Ruta a fost preluată de CFR Călători care, la rândul ei, acum anunţă că renunţă la deservirea ei.

Linia Simeria – Hunedoara este una dintre cele mai vechi din ţară, având o „vârstă” de 130 de ani. A fost construită în acelaşi timp cu ridicarea primelor componente ale Uzinelor de Fier Hunedoara.