glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Hunedoara dublează amenzile

Consiliul Local al Hunedoarei a aprobat ieri o creştere substanţială a amenzilor pe care Poliţia Locală şi Primăria le pot aplica pentru diferite încălcări ale hotărârilor „legislativului” local, în special pentru cele de vandalism, distrugere şi depozitare ilegală a gunoiului.

Măsura vine după ce, mai ales în ultima vreme, oraşul s-a confruntat cu o serie de acte de vandalism destul de neplăcute, de la distrugerea unor bănci din Parcul Corvinul, până la incendierea containerelor de gunoi din câteva puncte de colectare.

Amenzile se dublează, în cazul persoanelor fizice, şi cresc cu aproximativ 80 la sută în cazul persoanelor juridice.

„În ultimele trei patru luni, ne-am străduit ca amenzile aplicate de poliţiştii locali să fie cât de cât proporţionale cu gravitatea faptelor comise de cei sancţionaţi. Ultima modificare a cuantumului amenzilor s-a făcut în 2012. În timp ce, în Codul Rutier, de exemplu, amenzile sunt corelate cu salariul minim pe economie, la noi (în cazul Poliţiei Locale – n.red.) erau tot sancţiuni de 100 sau 200 de lei”, le-a explicat Tiberiu Furcă, şeful Poliţiei Locale Hunedoara, consilierilor locali. Propunerea de dublare a amenzilor în cazul persoanelor fizice a fost aprobată în unanimitate.

Reprezentanţii executivului Primăriei Hunedoara au adăugat că sistemul de supraveghere video se va extinde, iar jumătate dintre camerele nou-instalate vor supraveghea în special punctele de colectare a gunoiului care vor fi dotate cu containere îngropate.