glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Hunedoara are cel mai mare depozit de papetărie din zonă

Județul Hunedoara deține acum cel mai mare depozit de papetărie din centrul și vestul țării, după ce compania „Adaconi”, din Hațeg, a inaugurat vineri o nouă hală. Suprafața acesteia este de 1.200 mp, iar investiția a fost de 500.000 de euro.

Noua structură se adaugă celor 2.500 mp de spațiu de depozitare existent pe platforma companiei hațegane. Integrarea halei în operațiunile de logistică a coincis cu aniversarea a 25 de ani de existență a companiei și s-a încheiat cu succes.

Povestea unui succes

Inaugurarea depozitului are în spate povestea de succes a uneia dintre cele mai longevive firme din județul Hunedoara. În urmă cu 25 de ani, doi tineri din Țara Hațegului, Mircea și Adelina Neiconi, puneau bazele unei afaceri. Numele firmei, „Adaconi”, a venit firesc, cu o mână de ajutor din partea fetiței lor atunci în vârstă de doi ani, Magda Neiconi. Pentru că la acea vârstă micuța nu își putea pronunța numele corect, când era întrebată cum se numește, ea răspundea „Ada Coni”. De la răspunsul ei a rezultat numele unei firme care s-a impus ca brand în domeniul papetăriei. Visul soților Neiconi era să creeze o firmă bazată pe integritate, excelență și respect pentru oameni. După un sfert de secol, se poate spune că și-au văzut visul împlinit. Astăzi, „Adaconi” se numără printre cei mai mari distribuitori de produse de birotică, papetărie și rechizite școlare din România. Cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, compania figurează în top 3 al profitabilității și în top 10 din punct de vedere al rulajului, în domeniul papetăriei. Mai mult, compania asigură furnizarea de produse și în Republica Moldova și își propune să devină o companie românească multinațională. În cei 25 de ani de activitate, compania a reușit să se dezvolte pas cu pas, astfel că în prezent deține patru mari centre de distribuție națională la Hațeg, București, Cluj și Iași, care deservesc peste 1.500 de firme din România. Compania apreciază că două dintre brandurile pe care le deține, Daco și Ecada, sunt gândite de români pentru români. Lor li se alătură alte 1.500 de produse ale unor branduri renumite (Milan, Factis, Clariana, Inoxcrom, Picasso, Pensan și Aihao) pe care compania le distribuie în exclusivitate pe piața românească.

Back to top button