glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Hunedoara bifează încă două proiecte europene

Reabilitarea termică a patru clădiri ale Colegiului „Matei Corvin” şi a clădirii principale a Primăriei sunt aproape să primească finanţare europeană.

Primul proiect are o valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, iar cel de-al doilea de circa 825.000 de euro. Conform primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, cele două proiecte amintite au fost declarate ca eligibile de către Agenţia pentru Dezvoltare Vest, iar acum se fac formalităţile pentru pregătirea contractelor de finanţare.

Din cele 20 de proiecte cu finanţare europeană întocmite până acum, Primăria Hunedoarei a obţinut sau este foarte aproape să obţină finanţare pentru şase. Restaurarea Castelului Corvinilor (5 milioane de euro) intră în linie dreaptă, proiectul pentru reducerea discrepanţelor dintre zonele marginalizate (6 milioane de euro) a ajuns la punctul elaborării cererii de finanţare, reabilitarea termică a Spitalului (7 milioane de euro) e în faza de precontractare, iar la începutul acestei săptămâni, cele două proiecte au primit „undă verde” de la ADR Vest, acelaşi rezultat fiind estimat şi în cazul reabilitării altei unităţi de învăţământ – Colegiul „Iancu de Hunedoara”. „Mai avem încă 14 proiecte în lucru. E vorba de alte reabilitări de şcoli şi grădiniţe, de transformarea Centrului Vechi în zonă pietonală, dar şi de proiecte de regenerare urbană sau de mobilitate urbană. Oricum, sper ca, până la finele acestui an, să putem semna contracte de finanţare pentru proiecte în valoare de cel puţin 20 – 23 de milioane de euro”, spune primarul Dan Bobouţanu.