glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Hoţii de weekend. Ce mai fură hunedorenii la sfârşit de săptămână

Sfârşit de săptămână plin pentru oamenii legii. Mai mulţi hunedoreni din diferite localităţi ale judeţului au fost depistaţi de poliţişti în timp ce transportau diferite obiecte sustrase din incinta unor societăţi comerciale.

Când vine vorba de a-şi însuşi bunuri care nu le aparţin, hoţii din judeţ demonstrează că nu contează pe ce pun mâna, atâta vreme cât obiectele respective pot fi valorificate mai departe. Trei cazuri de furt au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, iar gama de produse sustrase de suspecţii de furt este largă, de la tobe de eşapament, la uşi de termopan şi ghivece pentru flori.

La furat de ghivece de flori, cu basculanta

Doi bărbaţi din Vaţa de Jos au fost depistaţi de poliţiştii din Baia de Criş, duminică noaptea, în timp ce transportau cu o autoutilitară mai multe ghivece şi vaze de flori din ciment. Cei doi bărbaţi, Mircea S., de 45 de ani – şoferul autoutilitarei şi Radu B. de 43 de ani au fost opriţi în trafic pentru un control de rutină pe o stradă din Baia de Criş. „În urma controlului autoutilitarei, poliţiştii au constatat că în bena acesteia se aflau mai multe piese ornamentale pentru flori (vaze şi ghivece din ciment), care erau acoperite cu o pătură şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte. Cei doi bărbaţi nu au putut  prezenta documente justificative pentru piesele transportate, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie. Aici, în urma verificărilor efectuate, agenţii de poliţie au stabilit faptul că piesele ornamentale au fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Râşca”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, iar prejudiciul evaluat la suma de 700 de lei a fost recuperat în totalitate.

Hoţ prins în flagrant în timp ce scotea o uşă din ţâţâni

Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată sâmbătă noapte cu privire la faptul că agenţii de pază ai unei societăţi comerciale au prins în flagrant un bărbat care încerca să fure o uşă de termopan. Bărbatului, Toma H., de 41 de ani, din Teliucul Inferior, i-a picat cu tronc o uşă din PVC cu geam termopan, a unei clădiri situate în incinta fostei uzine miniere de preparare Teliuc. Se pare că tâmplăria PVC montată pe clădirea respectivă atrage hoţii ca un magnet. „Poliţiştii au mai fost sesizaţi cu privire la faptul că în perioada 27 – 29 iunie, de la aceeaşi clădire, persoane necunoscute au mai sustras trei ferestre şi o uşă din tâmplărie PVC, precum şi mai multe materiale de construcţii”, a precizat Bogdan Niţu. Suspectul prins în flagrant s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale.

Şase tobe de eşapament şi o punte spate

Nici piesele auto nu sunt în siguranţă în faţa hoţilor. Trei tineri din Orăştie, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, au fost depistaţi de către o patrulă de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică Orăştie, pe strada Gării din localitate în timp ce transportau mai multe piese auto. Asupra suspecţilor oamenii legii au găsit şase tobe de eşapament şi o punte spate auto, pe care cei trei le-au procurat după ce au escaladat gardul unei societăţi comerciale. Prejudiciul estimat la suma de 150 de lei a fost recuperat în totalitate, iar cei trei s-au ales cu dosar penal.