glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Hoții au furat tot mobilierul urban dintr-o parcare de pe DN 76

Băncile, masa, coşurile de gunoi, precum şi alte elemente din fier forjat au fost furate dintr-o parcare aflată pe DN 76, în judeţul Hunedoara. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, anul trecut, în aceeași zonă – dar în altă parcare – hoții au procedat la fel, lăsând gol în urma lor.

secundPotrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, o „parcare” întreagă a fost furată în cursul zilei de miercuri. Astfel, din spaţiul de refugiu aflat pe DN 76, între localităţile Brad şi Groşi, din judeţul Hunedoara, au dispărut băncile, masa, coşurile de gunoi şi alte elemente din fier forjat. Anunțul a fost făcut pe Facebook, de DRDP Timișoara. „S-a furat… parcarea! Echipa SDN (n.r. Secţia de Drumuri Naţionale) Deva aflată pe DN 76 a sesizat că din parcarea de la km 42+150, între Brad şi Groşi, județul Hunedoara, au dispărut elementele din fier forjat montate în spaţiul de refugiu. Parcarea a fost amenajată în cadrul proiectului de reabilitare a DN 76. Au fost furate băncile, masa, coşurile de gunoi, precum şi alte elemente din fier forjat. Asemenea furturi au fost reclamate către Poliţie şi în trecut, SDN Deva constituindu-se parte civilă”, a arătat DRDP Timişoara, joi, pe Facebook. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, două bănci şi două mese au fost furate şi în toamna anului trecut dintr-o parcare aflată la patru kilometri de cea jefuită în această săptămână.

Mobilier montat odată cu modernizarea drumului

Reprezentanții DRDP Timișoara susțin că hoții fură orice, de la indicatoare rutiere, la parapeți metalici ori pomi de pe marginea drumului. Acum, se văd în situația în care sunt obligați să monteze acolo mobilier dintr-un alt material, unul care să nu poată fi valorificat, pentru că, cel mai probabil, fierul furat a ajuns la „fier vechi”. „Se va analiza în zilele următoare, în funcție de prevederile contractului, sectorul fiind în garanție”, spun reprezentanții companiei de Drumuri.

Hoţii nu au fost depistaţi încă de poliţişti. „S-a înregistrat un dosar penal. Se fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad pentru comiterea infracțiunii de furt și în vederea identificării autorilor faptei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.

Mobilierul a fost montat anul trecut, odată cu finalizarea modernizării DN76, Deva-Brad.