glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Hoţii au dat atacul în mai multe localităţi din judeţ

Weekend plin pentru poliţiştii hunedoreni. Mai multe persoane au reclamat faptul că au fost „călcate” de hoţi la finele săptămânii trecute. Trei persoane sunt cercetate pentru furt, iar una pentru tentativă de furt şi violare de domiciliu.

Poliţia Staţiunii Geoagiu a fost sesizată joi de un bărbat din localitate cu privire la faptul că în data de 13 iunie, în jurul orei 19, a constatat că din incinta halei unei societăţi comerciale au fost sustrase mai multe bunuri. Hoţii care au călcat „pragul” halei au sustras mai multe bunuri, precum baterii sanitare, componenta unui motor electric şi o pompă pentru stropit, creând un prejudiciu în valoare de 700 de lei. În urma cercetării la faţa locului şi a verificărilor efectuate în teren, oamenii legii au identificat şi făptaşii. Autorii sunt doi tineri din Geoagiu, respectiv Nicolae P., de 26 de ani şi B.A., de 17 ani. În cauză a fost întocmit dosar penal, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate pentru infracţiunea de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Hoţii au dat atacul la un grajd

Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată telefonic, joi spre vineri noaptea, de către o femeie din comuna Bulzeştii de Sus cu privire la faptul că mai multe persoane încearcă să sustragă un animal din grajdul unui vecin. Hoţii au venit pregătiţi cu autoutilitară pentru a transporta animalul. Oamenii legii i-au prins în momentul în care aceştia intenţionau să părăsească locul faptei. „După verificarea autoutilitarei, poliţiştii au constatat faptul că nu a fost sustras niciun bun, însă conducătorul auto, Nicolae B., de 24 de ani, din municipiul Brad, cu antecendente penale, avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, motiv pentru care i s-a întocmit dosar de cercetare penală. De asemenea, pe numele său şi al lui Cosmin F., de 22 de ani, din Brad, pasager în autoutilitară, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu şi tentativă de furt calificat”, a precizat purtătorul de cuvât al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Musafirul l-a lăsat fără bani şi acte

Un bărbat de 45 de ani din Simeria a fost lăsat fără geanta care conţinea bani, documente personale şi ştampila unei asociaţii, după ce a primit în vizită un tânăr de 36 de ani din Bârcea Mare. Bărbatul şi-a lăsat geanta cu bani şi documente în maşina sa, parcată în curtea casei, cu portierele închise dar neasigurate. Ulterior l-a primit în vizită pe Alexandru D., care a plecat cu tot cu bunurile victimei. Păgubitul a anunţat poliţia şi le-a spus oamenilor legii că a fost vizitat de o persoană. În urma investigaţiilor, oamenii legii au reuşit să identifice suspectul, care a recunoscut comiterea infracţiunii de furt, arătând că şi-a însuşit doar suma de bani (332 lei), iar geanta în care se aflau documentele a aruncat-o pe malul râului Cerna Mică. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar suspectul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.