glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Hercules Lupeni a pierdut net prima manşă din baraj

Campioana judeţului Hunedoara, Hercules Lupeni, a pierdut cu 4 – 0, sâmbătă, la Timişoara, în faţa Ripensiei, partida tur din cadrul barajului pentru promovare în Liga a treia. Gazdele s-au impus de o manieră categorică, după cum o arată şi scorul, iar şansele de a remonta rezultatul şi a întoarce soarta calificării în returul de sâmbătă de la Lupeni par mai mult teoretice pentru formaţia din Valea Jiului.

Încă de la tragerea la sorţi a perechilor din baraj (procedură care a ţinut cont şi de zonele geografice ale participantelor) s-a ştiut că Lupeniul a avut ghinion, căzând cu cel mai puternic adversar posibil din zonă, campioana judeţului Timiş. Din păcate, calculul hârtiei a fost confirmat pe teren, Hercules nereuşind mare lucru în partida disputată pe stadionul „Ciarda Roşie”.

Hat-trick Mediop plus un gol din penalty

Omul meciului a fost fără îndoială atacantul senegalez Ndiaye Mediop, cel care a înscris de trei ori în poarta lui Farcaş şi cu aceste reuşite a ajuns la cota aproape incredibilă de 60 de goluri marcate în acest sezon competiţional 2015 – 2016 în campionatul Ligii a patra, plus barajul de promovare. Vârful de atac de 25 de ani al Ripensiei a dat recital: după o primă ratare în debutul partidei, în minutul 12 a finalizat cu gol o pasă primită de la Luca, în min. 42 a reluat cu capul în plasă centrarea venită de la Toma, iar în min. 70 şi-a completat hat-trickul fructificând pasa lui Zaluschi. Între aceste reuşite senegalezo-timişorene a mai fost şi golul lui Nanu din min. 38, în urma unui penalty acordat pentru henţul lui Ungurianu în careul oaspeţilor.

Speranţe din reorganizarea Ligii a treia

Vorbind realist, cu toate că în fotbal se mai întâmplă şi minuni, şansele ca Hercules să obţină în retur victoria la mai mult de patru goluri sunt extrem de mici. O portiţă de acces în Liga aIII-a rămâne totuşi pentru cei din Lupeni decizia Federaţiei de a schimba sistemul competiţional al acestui eşalon de la cinci serii cu câte 13 – 14 echipe la şase serii cu câte 16 echipe. Cum deja formaţii care trebuiau să ia startul în sezonul viitor în liga a treia şi-au anunţat retragerea sau sunt în pragul desfiinţării – Măgura Cisnădie, respectiv Minerul Motru din seria a patra sunt cele mai recente exemple, dar cu siguranţă nu ultimele – cele 96 de locuri disponibile vor trebui completate cu formaţii care au pierdut în baraj, dar îndeplinesc criteriile financiare cerute de competiţie. O hotărâre în acest sens se va lua de către Federaţie după disputarea meciurilor de baraj şi după ce se va vedea numărul echipelor care se vor înscrie în competiţie pentru sezonul 2016 – 2017.

Ripensia – Hercules 4 – 0

RIPENSIA: Rădulescu, Luca, Hecsko, Apro (min. 73 Stoi), Toma, Popa (min. 67 Zaluschi), Briciu (min. 89 Ştreangă), Francescu, Nanu, Ungureanu (min. 85 Popescu), Mediop. Antrenor Remus Steop.

HERCULES: Farcaş – Ciorâia (min. 46 D. Ursachi), Ad. Roşian, D. Savu (min. 21 Dumitrescu), Ungurianu, A. Harangozo II, Ciocârlan, Al. Cojocaru, Firan, M. Filip, I. Roşian. Antrenor: Dan Voicu.

Iată lotul lui Hercules Lupeni din acest sezon 2015 – 2016:

Farcaş, Dumitru Ursachi – portari

Ciorîia, Savu, Pop, Buţurcă, Ungurianu, Curtean, Dumitrescu, Ciocîrlan, Cojocaru, Brînduşa, Filip, Alexandru Harangozo, Andrei Harangozo, Moldovan, Iulian Roşian, Adrian Roşian, Gârda şi Darius Ursachi – jucători de câmp

Antrenor: Dan Voicu.

Tags