glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Haţeganii au, de acum, o nouă piaţă agroalimentară

Administraţia locală din Haţeg a inaugurat, la finele săptămânii trecute, un nou spaţiu destinat, exclusiv, producătorilor locali. Noua piaţă agroalimentară era aşteptată de multă vreme de către ţăranii din zonă.

Investiţia a costat 250.000 de lei şi a fost finanţată, în totalitate, de la bugetul local. Reprezentanţii administraţiei locale spun că apariţia unei noi pieţe agroalimentare se impunea de mai mult timp şi speră ca noul loc să fie pe placul haţeganilor, atât al celor din spatele tarabelor, cât şi al celor din faţa acestora. „Lucrările au început din primăvara acestui an, iar costurile au fost suportate, integral, din bugetul local. Cred că poate găzdui, cu lejeritate, 50-60 de producători din zonă, pe care sper să îi bucure inaugurarea ei. Era timpul să inaugurăm o nouă piaţă, adecvată standardelor anului 2014”, a spus primarul oraşului Haţeg, Marcel Goia (medalion). Ţăranii din zonă spun că de abia au aşteptat să aibă un spaţiu al lor, în care să îşi vândă produsele. „Noi venim de la Densuş, de mulţi ani şi ne bucurăm că avem o nouă piaţă. Nu ne mai este frig, nu ne mai plouă şi aşa cred că trebuie să fie peste tot”, spune Elena Lăsconi, o femeie care vinde de ani buni legume în Haţeg.

250.000 de lei a costat ridicarea noii pieţe agroalimentare din Haţeg, bani suportaţi, în totalitate, din bugetul local.