glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

„Hasta la vista”, expoziţie de fotografie, concert Tudor Gheorghe şi două spectacole de teatru în acest weekend

Hunedorenii au posibilitatea să ia parte în acest sfârşit de săptămână la o serie de evenimente cultural – artistice. De departe, cel mai important evenimente al sfârşitului de săptămână îl reprezintă „Lecţia” lui Tudor Gheorghe, care va putea fi savurată atât la Deva, cât şi la Petroşani. Cinefilii sunt aşteptaţi la „Hasta la vista”, pasionaţii de artă sunt invitaţi la o expoziţie de fotografie la Simeria, iar iubitorii de teatru au ocazia să ia parte la premiera spectacolului „Două destine” la Petroşani.

„Lecţia” rapsodului

Locuitorii oraşului de la poalele cetăţii se vor bucura de un nou concert Tudor Gheorghe, astăzi, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Acesta este al doilea concert al maestrului susţinut în acest an în Deva. Spectacolul face parte din turneul „Lecţia”, cu care rapsodul străbate întreaga ţară, dar şi Republica Moldova. Conform artistului: „Lecţia, denumire simbolică , este un spectacol unic, plin de iubire şi patriotism”. Maestrul Tudor Gheorghe susţine că acest spectacol vine ca un sprijin pentru elevi şi profesori deoarece încearcă să le arate cât de frumoasă şi dulce e limba română. Cei care nu vor putea ajunge astăzi la spectacol îl vor putea urmări şi la Petroşani, la teatrul din localitate, duminică, de la ora 19:00. Preţul unui bilet este 45 de lei.

Expoziţie de fotografie inedită în Parcul Dendrologic

Concursul de fotografie organizat în cadrul festivalului DAC FEST 2014 se va încheia duminică, 19 octombrie, cu o expoziţie de fotografie la care vor putea participa toţi pasionaţii de fotografie şi istorie din judeţ. În concurs s-au înscris 23 de participanţi, fiecare cu câte două fotografii. Potrivit organizatorilor, expoziţia va avea loc la ora 14:00 în Parcul Dendrologic din Simeria, iar în cadrul acesteia vor fi înmânate premiile pentru primele trei fotografii stabilite de juriu şi premiul de popularitate.

„Două destine” şi „Prostia omenească”, spectacole de neratat la Petroşani

Pasionaţii de teatru din judeţ sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la două spectacole inedite la Petroşani. Este vorba despre „Două destine”, un spectacol în premieră şi „Prostia omenească”, un eveniment destinat copiilor. Ambele vor putea fi vizionate la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din localitate. Astfel, primul spectacol va putea fi urmărit de la ora 18:00, iar preţul unui bilet este 20 de lei. Potrivit reprezentanţilor teatrului din Petroşani, având în vedere că biletele pentru premiera spectacolului „Două destine” de sâmbătă, 18 octombrie, ora 18:00 s-au epuizat, acesta se va mai juca încă o dată, de la ora 20:00. Cel de-al doilea spectacol „Prostia omenească” de Ion Creangă va putea fi urmărit duminică de la ora 12:00, iar preţul unui bilet este 10 lei pentru adulţi şi opt lei pentru copii.

„Hasta la vista” va rula la Deva

Cinefilii hunedoreni au ocazia să vizioneze în acest weekend o comedie engleză „dulce-amăruie”. Este vorba despre „Hasta la vista”, un film regizat de Geoffrey Enthoven, cu participarea actorilor Gilles De Schrijver, Tom Audenaert, Isabelle de Hertogh, Kimke Desart. Pelicula va rula începând de astăzi şi până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, zilnic de la orele 15, 17 şi 19. Preţul unui bilet de la ora 15 este de şase lei, iar de la orele 17 şi 19, biletul costă opt lei. Trei tipi de 20 şi ceva de ani iubesc vinul şi femeile, dar sunt încă virgini. Aflaţi în Spania, se prefac mari amatori ai unui tur al podgoriilor din zonă, dar speranţa lor este că vor avea parte de prima experienţă sexuală. Nimic nu-i va opri. Nici măcar handicapurile lor: unul e orb, celălalt e în scaunul cu rotile, iar al treilea este complet paralizat.

Târgul Apicol de la Deva, la prima ediție

Weekendul acesta va avea loc la Deva prima ediție a Târgului Apicol. Acesta se va desfășura, sâmbătă şi duminică, în parcarea complexului comercial Auchan. Evenimentul este în mare parte destinat apicultorilor, dar și locuitorii din împrejurimi sunt așteptați să deguste produsul albinelor. „Scopul principal al acestui târg este întâlnirea cererii cu oferta, dar expozanții vor putea vinde și materiale pentru producerea stupilor și a mierii. În mare parte, evenimentul va fi destinat apicultorilor, însă sunt așteptați și oamenii dornici să cunoască această meserie, dar și pentru a degusta dulciurile din miere. S-au înscris apicultori din toată țara, înclusiv din țările vecine, Serbia, Ungaria şi Bulgaria”, a declarat Constantin Bodescu, principalul organizator al Târgului.

Vezi și

Close