glasul-hd.ro Web analytics

43

Hai, să dăm mână cu mână! Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată la Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva invită tinerii şi toţi iubitorii de istorie să „dea mână cu mână” în data de 24 ianuarie. Acţiunea va fi organizată cu scopul de a marca Ziua Unirii Principatelor Române.

 

Ca în fiecare an, Biblioteca Judeţeană întâmpină şi serbează la 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestările dedicate acestui important moment din istoria noastră au scopul de a menţine vie în conştiinţele tuturor, în special în sufletele tinerilor, importanţa Unirii de la 24 ianuarie 1859, de a evoca figurile luminoase ale celor care au făurit Unirea. Anul acesta, manifestările, din această zi importantă pentru români, vor începe la ora 10:00, în curtea Bibliotecii Judeţene unde se va dansa, ca în fiecare an, Hora Unirii.

 

A devenit deja o tradiţie ca această sărbătoare dragă inimilor noastre să fie marcată printr-o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul zilei de 24 ianuarie. Hora Unirii este unul dintre cele mai plăcute şi mai emoţionante momente, toţi cei care se prind în horă, elevi şi bibliotecari, profesori şi cititori ai noştri, reînviind parcă unirea în cuget şi simţiri pe care au făurit-o înaintaşii noştri. La Hora Unirii din acest an vor lua parte elevi de la gimnaziile şi liceele din Deva”, a precizat directorul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara.

 

Mica Unire, prezentată în imagini

 

Activităţile dedicate acestei zile vor continua de la ora 10:30, în incinta Sălii de Lectură a Bibliotecii Judeţene, unde elevilor de gimnaziu prezenţi în sală li se va oferi prilejul să urmărească, în imagini, Povestea Unirii. De asemenea, expoziţia de carte dedicată Unirii va întregi atmosfera de sărbătoare. De la ora 13:30, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, elevilor din câteva licee devene li se va prezenta portretul lui Alexandru Ioan Cuza. În finalul prezentării, elevilor li se vor adresa întrebări legate de Unirea din 1859, iar cei care vor răspunde corect vor fi recompensaţi cu premii, care vor consta în diplome şi cărţi oferite de Bibliotecă.

Suntem siguri că, şi în acest an, evocarea Unirii Principatelor Române va atrage un numeros public şi vom avea ocazia ‹‹să dăm mână cu mână›› cu toţi cei care iubesc istoria acestui popor”, a adăugat Sebastian Bara.