glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Grupare destructurată. Droguri de mare risc, fabricate clandestin în județul Hunedoara

Poliţiştii din Hunedoara au efectuat percheziții la membrii unei grupări infracționale, bănuiți că ar fi fabricat droguri de mare risc în laboratoare clandestine, organizate în garsoniere din municipiul Petroşani, pe care le-ar fi comercializat ulterior în localități din Valea Jiului. 19 persoane au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT Hunedoara.

Ieri dimineață, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie legală, și trafic de droguri de mare risc. „Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2017, membrii grupării infracționale ar fi fabricat droguri de mare risc în laboratoare clandestine organizate în garsoniere din municipiul Petroşani, substanțele interzise rezultate fiind comercializate în localităţi din Valea Jiului. În urma perchezițiilor, au fost ridicate fragmente vegetale susceptibile a face parte din categoria substanţelor interzise, precum şi elemente ce pot constitui un laborator de condiţionare”, spun ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara. 19 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – B.T. Hunedoara, pentru audieri.

În aceeași cauză, polițiștii au mai ridicat fragmente vegetale ce fac parte din categoria drogurilor de mare risc, precum şi elementele unui laborator de condiţionare a substanţelor psihoactive, în urma unei alte percheziții domiciliare, efectuate la data de 11 august a.c.