NEWS ALERT:
Home / Eveniment / Grup de „spărgători de case”, aruncat după gratii
Grup de "spărgători de case"

Grup de „spărgători de case”, aruncat după gratii

Cinci bărbaţi din Petroşani au ajuns „pe mâna” oamenilor legii, după ce „au dat atacul” în nouă locuinţe din municipiu. Prejudiciul total creat părţilor vătămate a fost de 13.000 de lei.

După ce în perioada februarie 2011 – ianuarie 2012 au dat „lovitură după lovitură”, oamenii legii le-au venit de hac celor cinci hoţi. Astfel, după ultima tentativă de furt dintr-o locuinţă, poliţiştii au reuşit să-i prindă pe cei cinci care „au speriat Petroşaniul”.
Ajutorul a venit din partea unei septuagenare care, luni dimineaţa, s-a trezit cu hoţii în curte. Mai mult decât atât, cei cinci au forţat uşa de acces în locuinţa femeii, însă s-au speriat când au constatat că proprietarul este acasă şi au dat bir cu fugiţii, fără să fure vreun bun. Femeia nu a stat cu mâinile în sân, ci a alertat poliţiştii din localitate. „Poliţiştii, în scurt timp după primirea sesizării, au identificat grupul de suspecţi, format din Ciprian C., de 36 de ani, din Petrila, Lucian V., de 27 de ani, Sorin S., de 32 de ani, Alexandru S., de 26 de ani şi Ştefan B., de 20 de ani, toţi din Petroşani. Cei cinci bărbaţi au comis nouă infracţiuni de furt pe raza municipiului Petroşani, atât pe timpul nopţii, cât şi pe timpul zilei, cauzând părţilor vătămate un prejudiciu total de 13.000 de lei”, a declarat agent principal Adriana Voina, de la Biroul de Presă al IPJ Hunedoara.

Patru reţinuţi, unul în libertate

Faţă de Ştefan B., Ciprian C., Lucian V. şi Sorin S. poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi furt calificat, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Petroşani cu propunere de arestare preventivă. „Având în vedere faptul că Alexandru S. a înlesnit valorificarea unor bunuri provenite din trei furturi, faţă de acesta s-a dispus cercetarea în libertate pentru tăinuire”, a conchis Adriana Voina.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

tertiar

A furat o maşină şi-a lăsat-o în şanţ

Poliţiştii au reuşit să identifice autorul unui furt auto comis cu trei săptămâni în urmă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *