glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Gropi imense, „părăsite” de angajații Termoficării. Primăria Deva a fost sesizată de presă. Reprezentanții administrației locale spun că societatea va fi amendată

Lucrări făcute în bătaie de joc. Gropi, mai mici sau imense, săpate și neastupate sau acoperite parțial și nervi întinși la maximum, din partea devenilor, care locuiesc în zona Gării, între bulevardul Iuliu Maniu și strada Cuza Vodă. Reprezentanții Termoficării Deva au spart aproape tot carosabilul pentru o lucrare la rețea, dar, de peste 10 zile, nici un muncitor nu mai apare în zonă.

DESCHIDERE gropi Deva (3)Oamenii sunt pur și simplu exasperați și au decis să posteze poze pe Internet sau să ia legătura cu mass-media. „De mai bine de trei săptămâni, în cartierul din Zona Gării, între B.dul Iuliu Maniu și strada Cuza Vodă, în spatele blocurilor B și C, este un adevărat front de luptă: adevărate tranșee săpate și lăsate descoperite, nesemnalizate sau acoperite parțial cu pământ. Cel puțin în parcarea din fața blocului B, groapa stă acoperită doar cu pământ și nisip de cinci luni. Locurile de parcare, și așa insuficiente, sunt mai puține din cauza lor… Aleșii noștri, treziți-vă! Veniți puțin și pe aici, și faceți ceva să fie măcar cum a fost înainte… acoperiți și asfaltați la loc gropile…”, scrie Cătălin Crăciun. Reprezentanții administrației locale, contactați de „Glasul Hunedoarei” spun că cei de la Termoficare nu mai au autorizare de spargere din 12 februarie, iar de atunci nu au mai ridicat alta. Directorul tehnic interimar, Mircea Davidescu, a trimis un angajat în zonă, să verifice cele relatate. „Acolo, lucrările sunt executate de cei de la DESCHIDERE gropi Deva (5)Complexul Energetic, de la rețelele de termoficare. Au avut autorizare din 09.02, până în 12.02, și au solicitat reînnoirea autorizației. Dar nu au mai venit ca să o ia. Din câte am înțeles, au niște lucrări mai ample, care implică toată luna asta, schimbă ceva tronsoane de conducte, pentru că au avut avarii mari. Ce nu știu sigur este faptul dacă se și lucrează, dar am trimis om în zonă. Dacă într-adevăr se lucrează, se justifică, dar dacă nu… Pe mine nu mă încălzește cu nimic că el își face autorizația până în 28 februarie, iar nimeni să nu lucreze acolo. Înțeleg, o fi avarie, dar hai să văd că lucrezi, că îți faci treaba acolo. I-am chemat la mine pe cei responsabili”, a declarat Mircea Davidescu.

Vor fi amendați

DESCHIDERE gropi Deva (6)La aproximativ o oră, directorul tehnic interimar al Primăriei Deva a revenit cu telefonul. Acesta ne-a declarat că societatea va fi amendată, urmare a faptului că nu și-a dus la îndeplinire lucrarea. „Au fost și cei de la Poliția Locală, cărora le-am făcut o sesizare, dar domnul de la Termoficare a spus că nu poate să vină. Poliția s-a dus cu colegul meu de la Direcția Tehnică să facă constatarea în teren, iar societatea respectivă, respectiv Complexul Energetic Hunedoara, o să suporte consecințele. Societatea va fi amendată de Poliția Locală, conform Regulmentului, pentru că nu își duce la îndeplinire lucrarea. A cerut o autorizare de spargere, care e expirată,  în termenul acela au zis că termină, nu au terminat, n-au mai venit să mai ridice alta. Am înțeles că peste două zile se vor apuca din nou de lucrare și au dat asigurări că se va desfășura serios. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom sesiza din nou Poliția Locală”, mai spune Davidescu.

3 Comments

  1. Lucrarile de modernizare a strazii Alunului din Deva care au costat 555528 lei , banii nostri a devenilor, firma SC HIFCON SA a facut o lucrare de mantuiala, nu pot ajunge la casa pentru ca mi-au distrus accesul. Nu pot umbla pe drum pentru ca este plin de noroi. Stimati jurnalisti va rog sa va deplasati in teren pentru a vedea ”modernizarea strazii Alunului ” , lucrari executate de o firma de casa a Primariei Deva, o firma iresponsabila care a lasat numai mizerie.