glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Grigore Burjan, pus sub acuzare de şefii de la Mureş

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara a fost cercetat disciplinar de conducerea Administraţiei Bazinale a Apelor (ABA) Mureş acuzat fiind că ar fi folosit o basculantă în interes propriu. ABA Mureş susţine că un audit intern a constatat la SGA Hunedoara şi „o serie de neconcordanţe” privind documentele referitoare la consumul de combustibil.

Conform reprezentanţilor ABA Mureş, Grigore Burjan a fost cercetat disciplinar, iar la începutul acestei luni s-au propus “sancţiuni disciplinare şi o propunere de a formula o plângere penală împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea prejudiciului”. „În mod cert, vom formula şi o sesizare penală pentru recuperarea prejudiciului propus” a declarat şeful ABA Mureş, Ioan Blaga, citat de site-ul curentul.info. Într-un răspuns scris adresat publicaţiei amintite, conducerea ABA Mureş mai anunţă că „în paralel, din dispoziţia directorului Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, s-a efectuat şi un audit intern la Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara care a evidenţiat faptul că există o serie de neconcodanţe privind întocmirea documentelor justificative în ceea ce priveşte consumul de combustibil la mijloacele de transport şi utilaje terasiere”.

Burjan: “Sunt indivizi care mă reclamă şi că de ce-i soarele pe cer”

Grigore Burjan spune că nu i s-au adus încă la cunoştinţă, oficial, concluziile cercetării disciplinare şi afirmă că acuzaţia legată de folosirea unei basculante în interes propriu este total falsă. Burjan adaugă că reclamaţiile i se trag de la subalterni care ar dori să-i ia locul: „A fost o decolmatare pe Strei, o basculantă a dus nişte pământ într-o groapă, iar «prietenii» mei din firmă, care mă tot reclamă, au chemat poliţia, a ieşit scandal. Eu eram plecat la o şedinţă la Alba în acea zi. Sunt unii în firmă care vor să vină în locul meu, indivizi cu care m-am trezit pe cap, trântiţi aici politic, care iau 6.500 de lei salariu şi nu fac mai nimic pentru că nu sunt pregătiţi. Mă reclamă şi că de ce-i soarele pe cer. Nu ştiu rezultatele cercetării disciplinare de la Mureş şi nici de vreo plângere penală. În ce priveşte auditul acela care ar fi constatat neconcordanţe la întocmirea documentelor justificative pentru combustibil, de fapt, a fost vorba doar de nişte recomandări cărora ne-am conformat ulterior. Săptămâna viitoare voi merge la Bucureşti şi voi lămuri situaţia. În cazul în care se va ajunge la vreun dosar penal, asta nu mă sperie, îmi câştig dreptatea acolo (la parchet sau în instanţă – n.red.)”.

Tags