glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Grevă parlamentară, altă soluție nu-i!

Infractori dovediți, hoți de grâu grațiați de Ceaușescu, indivizi fără ocupație, bucuroși de prima leafă pe cartea de muncă, foști mecanici de întreținere ajunși juriști – asta e gașca lui Dragnea și nu poți avea pretenții. Dar de la Ludovic Orban și de la Dan Barna, lideri ai opoziției, da, am pretenții – și nu ca liberal și nici ca userist, ci ca simplu plătitor de taxe.

Da, pentru că altă soluție în lupta asta aiurea pentru justiție nu-i decât greva. Nu mai e o luptă pentru ciolan, ci se schimbă macazul dinspre Vest spre Est. Gașca lui Dragnea merge deja pe mâna euroscepticismului, odată cu falimentarea țării, pare că vrea dinadins să provoace sancțiuni din partea partenerilor euroatlantici pentru ca apoi să se vaiete că „străinii nu ne lasă să ne dezvoltăm” – jelanie care prinde de minune la publicul lor needucat.

Circul din Parlament, în chiar zilele când ultimul nostru Rege s-a stins, asta arată: că resursele morale – atâtea câte vor fi fost  – s-au epuizat. Clasa noastră politică e suma cuiburilor de interese, suntem în lumea euroatlantică doar pentru că încă nu s-a găsit nimeni să ne spună adevărul în față și să ne dea un șut. Aici a fost adus poporul care murea în direct la tv pentru libertate, în 89, ăsta e efectul batjocurii la adresa dascălilor, medicilor, oamenilor de afaceri, țăranilor. Timp de 28 de ani ne-am cotit și ne-am codit, ba că nu mă duc la vot că toți sunt hoți, ba că primesc o ciosvârtă de la partid dacă tac – și am stat confortabil în spuma noastră în timp ce vecinii, verii, mătușile, copiii ne plecau dincolo.

Grevă parlamentară – altă soluție nu se întrevede, niciun alt șoc nu va stăvili nemernicia ăstora. Au ieșit în iarnă 600 000 de oameni în stradă și în afară de o rafinare a metodei de a pune la pământ justiția nu s-a văzut. Zece ambasadori i-au cerut explicații ministrului Justiției – și? Secretarul de stat pentru politică externă al SUA, Comisia Europeană – și? Gașca lui Dragnea nu mai poate da înapoi, e legată prin complicități interne și externe, și acum mai are două redute de cucerit: Justiția și Serviciile – dacă le călăresc și pe astea, poți să-ți pui poza lui Erdogan pe perete.

Ludovic Orban și Dan Barna ar trebui să știe că nu se mai poate. Nu poți lupta cu Șerban Nicolae sau cu Iordache sau cu Olguța cu armele democrației pentru simplul fapt că ăștia nici nu înțeleg și nici n-au vreun chef să învețe democrația. Ei sunt o gașcă și sensul ființării lor să îl salveze pe Dragnea de la pușcărie și cu asta basta, dă-o dracului de Românie cu centenar cu tot – ți se pare că-i altfel?

Eu nu cred că cei de acum o sută de ani își imaginau că vom fi ăi mai săraci și mai corupți din Europa. Nu cred că-și imaginau repetenți conducând țara asta, infractori punând mâna pe marile aspirații. Dar: eu mai cred că o parte din țară o să vrea în Uniunea Europeană și NATO, indiferent ce vor hotărî șmecherașii de acum; eu nu văd Ardealul și nici Banatul și nu văd nici Moldova – care acum se bate pentru autostrada spre Occident – renunțând la lumea civilizată.

Or pricepe oare și ăia care bântuie prin ministerele de la București?

Loading...

4 Comments

  1. Cei mai saraci si corupti in Europa ? Cu 12 ani de DNA ? Hai da-ma dracului , cum e posibil asa ceva ? Te zmiorcai aici disperat de faptul ca sri va ramane fara instrumentul de abuz si opresiune. Halal jurnalist platit de un separatist si un hot .

  2. PNL face jocul PSD. Aparent nu sunt de acord cu demersul PSD privind modificarea legilor justitiei, dar pe fond sunt intru totul de acord. Asta pentru ca si PNL are aceleasi probleme cu justitia ca si PSD si UDMR, scopul fiind comun. Nu stim asta?
    Practic singura opozitie reala este USR. PNL nu este in opozitie, are acelasi interes ca si PSD si sustine tacit demersurile PSD. Acest lucru se vede si in teritoriu.

Vezi și

Close