glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Gonea cu peste 130 de kilometri pe oră prin localitate. Zeci de şoferi au rămas fără permise de conducere din cauza vitezei excesive

Poliţiştii rutieri le-au pus gând rău, la sfârşitul săptămânii trecute, şoferilor vitezomani şi celor care urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pietonilor care îşi pun viaţa în pericol traversând străzile prin locuri nepermise. 20 de conducători auto au rămas pietoni, iar peste 40 de pietoni s-au ales cu amenzi usturătoare.

 

În acţiunea desfăşurată, poliţiştii rutieri au plecat „la vânătoare” cu 11 autospeciale dotate cu aparate radar, pe care le-au amplasat în special pe DN 7 şi DN 66, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale. „Cu ocazia activităţilor de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii au constatat 432 de abateri de la regimul circulaţiei rutiere, majoritatea reprezentând depăşirea limitei legale de viteză (205), fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 75.000 lei, totodată fiind reţinute 20 permise de conducere (trei pentru nerespectarea limitei legale de viteză, patru pentru depăşire neregulamentară, 13 pentru alte abateri)”, a declarat agentul principal Adriana Voina, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Pe numele a 10 conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Dintre aceştia, şase soferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, doi pentru conducere fără permis, refuzul recoltării de probe biologice de sânge şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În ceea ce priveşte pietonii, 41 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea drumului public prin loc nepermis.

 

Cu 134 de kilometri pe oră prin Sântuhalm

 

Aparatul radar al poliţiştilor a surprins, sâmbătă spre duminică noaptea, în jurul orei 2:45, un autoturism care rula pe strada Sântuhalm din Deva cu viteza de 134 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală, totodată, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Poliţiştii rutieri hunedoreni spun că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare pe şoselele din judeţ.