glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

„Glasul Hunedoarei” a avut dreptate. Promisiunile făcute de ministrul Transporturilor pentru deveni au fost doar de campanie

24 octombrie 2017. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, „descăleca” în municipiul Deva. Devenii erau în plină campanie electorală, pentru alegerea noului primar. Oficialul a venit de la București cu trenul, iar primul loc pe care l-a vizitat a fost cartierul Grigorescu. Acolo a fost așteptat de câțiva locuitori, dar și de candidatul PSD la Primăria Deva, Petru Mărginean. Au curs promisiuni, dar niciuna nu a fost încă respectată.

În cartierul Grigorescu, problemele oamenilor sunt legate de faptul că după ce tronsonul de cale ferată va fi reabilitat și modernizat, cartierul va avea o singură ieșire la oraș. Ministrul Transporturilor le-a spus oamenilor că… totul este rezolvat. „Vă dau o veste bună: contractul este semnat pentru rezolvarea pe fond a problemei. Este vorba de 43 kilometri de cale ferată de mare viteză care vor fi modernizați. Aici se vor construi un pasaj auto suprateran și două pasarele pietonale moderne și funcționale. Să nu vă speriați, durata generală a contractului este de 48 de luni, dar noi vom ataca problema dumneavoastră cu prioritate, cu celeritate, în termenul cel mai scurt să fie realizate cele trei pasaje”, a declarat, la vremea respectivă, Felix Stroe.

Localnic: „Nu a mai venit nimeni să vorbească cu noi. Nici ministrul, nici secretari de stat”

La momentul acela, în fața a peste 30 de oameni, Felix Stroe lansa o promisiune care îl făcea să pară mult mai „uman” decât alți politicieni. Ministrul Transporturilor le-a spus localnicilor că el, personal, va fi prezent printre ei o dată la trimestru, iar câte un secretar de stat din Ministerul Transporturilor va veni lunar în cartierul Grigorescu, pentru ca situația să se rezolve. „Vă promit şi îmi iau angajamentul că o dată la trimestru voi veni la dumneavoastră, ne întâlnim şi împreună vom constata progresul lucrărilor şi în cel mai scurt timp vom rezolva această problemă. O dată pe lună, un secretar de stat din minister va fi prezent aici. Este o problemă pe care o am în suflet. Sunt convins că voi veni la dumneavoastră cu fruntea sus şi o să mă primiţi fără înjurături. Trebuie să circulaţi rapid, omeneşte, aşa cum este normal. Vor fi trei pasaje, unul auto şi două pietonale. Veţi fi consultaţi, că aşa e normal, nu cu drona, cu vorba o să fiţi consultaţi, şi vom lua măsura să păstrăm una sau două treceri la pasaj, câte doriţi”, a declarat ministrul Felix Stroe, în cartierul Grigorescu, la întâlnirea cu cetăţenii.

Însă, de când s-a încheiat campania electorală, cu toții par să fi uitat unde este Deva. „Nimeni nu a mai venit să vorbească cu noi. Nici ministrul, nici secretari de stat. Sincer, nu sunt dezamăgită, mă așteptam la asta, pentru că eram sigură că este vorba doar despre campanie electorală. La un moment dat, atunci, la discuții, chiar am râs, pentru că nu credeam că își va respecta promisiunea”, a spus Corina, o femeie care locuiește în cartierul Grigorescu.

3 Comments