glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateEditorial

Glasul Hunedoarei – 2.000 de ediții

Este ora 11… Mă gândesc, încă de aseară, la ceea ce înseamnă „Glasul Hunedoarei” pentru mine. Sunt atât de multe gânduri, încât nu știu cu ce să încep. În facultate, un drag profesor ne spunea că, pentru a-ți da seama care este știrea, trebuie să îți imaginezi că urci un munte, cuprins de dorința de a împărtăși ceva cuiva, iar primul lucru care îl vei spune unei persoane, acela e cel mai important. Așadar, dacă ar fi să urc un munte, cu gândul la „Glasul Hunedoarei”, primul lucru pe care l-aș spune ar fi acela că reprezintă a doua mea familie. O familie care a dat o nouă șansă „fiului” care a greșit. „Glasul Hunedoarei” mi-a dat mie o nouă șansă. O nouă șansă să redevin omul acela cu scântei în ochi, atunci când „vede” sau „simte” o știre, și plin de entuziasm când o scrie. Accidentul vascular suferit în urmă cu mai bine de trei ani nu mi-a luat pasiunea de a scrie, dar mi-a luat alte lucruri, pe care, rând pe rând, mi le-am recuperat. La momentul acela, pasiunea, dorința de a scrie, setea de a arăta oamenilor adevărul a învins orice sechele ale ceea ce mi se întâmplase.

Au trecut de atunci doi ani și jumătate. Cea mai frumoasă și fructuoasă perioadă din viața mea de jurnalist. Demiteri de politicieni sau politruci, demascarea afacerilor unor vremelnici pe funcții, dar, de departe, cea mai mare reușită a fost renovarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara. Au fost momente frumoase, altele pline de nervi, de agitație, de stres, dar toate, puse cap la cap, au făcut din „Glasul Hunedoarei” un cotidian care contează din ce în ce mai mult.

Astăzi, la numărul 2.000, spun, din tot sufletul, „La mulți ani, Glasul Hunedoarei”! Să ai cât mai multe numere înainte, să deranjezi tot mai mult și să ai parte doar de reușite. „La mulți ani!”, colegii mei – Ștefan Ciocan, Cipri Iancu, Raluca Stroia, Răzvan Popescu, Răzvan Benea, Bogdan Barbu, Diana Ferencz, Bogdan Popescu. „La mulți ani!”, tuturor celor care au pus umărul la construirea cotidianului „Glasul Hunedoarei”. În fața cititorilor, fără de care nu am exista, astăzi, mă înclin!