NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Gerul i-a lăsat fără apă. Zeci de hunedoreni au apelat la ajutorul Apa Prod din cauză că reţelele au îngheţat
MAIN 1

Gerul i-a lăsat fără apă. Zeci de hunedoreni au apelat la ajutorul Apa Prod din cauză că reţelele au îngheţat

În ultimele două zile, dispeceratele Apa Prod au fost asaltate cu telefoane prin care mai mulţi localnici din Deva, Brad şi (mai ales) Hunedoara semnalau că au rămas fără apă din cauză că reţelele de distribuţie au îngheţat bocnă.

Conform reprezentanţilor Apa Prod, problemele din zona municipiului Brad au fost generate în special de faptul că ţevile de apă nu au fost îngropate cât trebuie, sau izolate cum trebuie. „E vorba de porţiuni de reţea făcute cu mai mulţi ani în urmă, de unii şi alţii. Avem, în zona Brad – Ţărăţel, o supratraversare a Crişului care a îngheţat. În comuna Buceş sunt iarăşi probleme din cauză că ţevile nu au fost izolate cum trebuie. În Deva, pe strada Călugăreni, un branşament la care sunt legate trei familii se află la doar 40 de centimetri în pământ, în loc să fie la minimun 80 de centimetri, sub limita de îngheţ”, spune directorul Apa Prod Hunedoara, Victor Arion.

Contorizări individuale deficitare

La Hunedoara au existat cazuri de case rămase fără apă din cauza îngheţului, însă cele mai multe sesizări vin de la proprietari de apartamente situate în blocuri în care s-au făcut lucrări de contorizare individuală. „Suntem asaltaţi cu reclamaţii. Doar azi dimineaţă am găsit pe birou 29 de sesizări din oraş, majoritatea de la cetăţeni care locuiesc în blocuri unde sunt aşa-zisele contorizări individuale. Mă exprim astfel pentru că o contorizare individuală nu se face cum s-au făcut cele existente. Apometrii ar fi bine să fie puşi la limita de proprietate a blocului, eventual într-un cămin special, ferit de frig. Rezolvăm zilnic câte situaţii putem. Oamenii noştri sunt în frigul ăsta cel puţin opt ore pe zi. Fac şi ei ce pot, cât pot”, spune şeful Centrului Operaţional Hunedoara al Apa Prod, Florin Drăghiciu. Acesta le recomandă hunedorenilor care locuiesc în blocuri cu reţele de apă contorizate individuală să-şi izoleze intrările în scările de bloc: „Au îngheţat pentru că unele blocuri nici măcar nu mai au uşi la intrarea în scară, de-asta au îngheţat apometrii şi ţevile din interiorul scărilor de bloc”.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Untitled1

Mişule, noi te dorim, că ca tine nu găsim!

Chiar dacă este deja o expresie uzată, vorba cu bârna din ochiul propriu şi paiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *