glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSănătate

Gerul înmulțește virozele respiratorii

Incidența cazurilor de infecții acute respiratorii este în creștere. În doar o săptămână, în județ, au fost identificate peste o mie de persoane cu viroze respiratorii și sute de cazuri de pneumonie.

Temperaturile cu mult sub zero grade afectează tot mai mult starea de sănătate a hunedorenilor. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, săptămâna trecută, incidenţa cazurilor de infecţii respiratorii a crescut faţă de săptămâna anterioară. „În săptămâna 2 – 8 ianuarie au fost diagnosticaţi 1.165 de hunedoreni cu infecţii acute respiratorii şi 411 cu pneumonii. Din păcate, 153 dintre aceștia au avut nevoie de internare în spital deoarece starea de sănătate s-a agravat. Numărul pacienţilor este mai mare faţă de  săptămână anterioară, când în județ au fost diagnosticați 908 de hunedoreni cu viroze respiratorii și 369 cu pneumonie. Până la această oră nu au fost înregistrate cazuri de gripă pe teritoriul județului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

Medicii avertizează: „Nu vă tratați după ureche”

Medicii specialiști din județ susțin că „la noi a devenit o adevărată modă să te tratezi după ureche”, fapt ce este total greșit. „Trebuie știut că virozele nu sunt afecțiuni ce trebuie tratate cu antibiotice. Dacă pacientul contactează o viroză, iar simptomele ca dureri de cap, apatie, dureri musculare își fac apariția, este mai mult decât indicat să se prezinte la medicul de familie pentru o diagnosticare corectă, dar și pentru stabilirea unui tratament corect. Pentru viroze trebuie să se urmeze un tratament simptomatic (n. red. – în funcție de durerile pe care le are pacientul). Pentru prevenție este indicat consumul cât mai mare a fructelor ce au un procent ridicat de vitamina C și vitamine sub formă de tablete. Ceea ce le mai recomandă pacienților este ca după ce afecțiunea de care suferă trece și simptomele dispar, să mai continue cu tratamentul încă trei sau patru zile pentru ca boala să nu mai revină și să nu creeze alte complicații”, avertizează medicii.

Tags