glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Geoparcul Dinozaurilor, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

Munca, efortul și implicarea voluntarilor în derularea proiectelor pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului” au fost recunoscute. La Gala Ariilor Protejate, două proiecte desfășurate pe parcursul acestui an în Geoparc au fost premiate.

Cea de-a treia ediție a Galei Ariilor Protejate organizată de Propark – Fundația pentru Arii Protejate a adus o nouă recunoaștere echipei, voluntarilor și partenerilor pentru calitatea și originalitatea proiectelor derulate pe teritoriul Geoparcului. Două dintre proiectele derulate în acest an în Geoparc au primit recunoașterea juriului de specialitate. În plus, Geoparcul a fost singura organizație care a obținut două dintre cele șase premii acordate la secțiunile din cadrul Galei. Astfel, proiectul „Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat” a fost considerat cel mai bun la secțiunea Dezvoltarea Ecoturismului. Proiectul prezentat în competiție s-a axat pe contribuția Geoparcului în realizarea Destinației Ecoturistice „Țara Hațegului – Retezat”, una dintre cele patru ecodestinații din România recunoscute în mod oficial de Ministerul Turismului. Crearea acestei destinații este rezultatul unui parteneriat gestionat de Asociația de Turism „Retezat” și derulat împreună cu Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”, Parcul Național Retezat, cu sprijinul unor parteneri publici și privați. Cel de-al doilea proiect care a obținut recunoaștere în cadrul Galei a fost „Călătoria lui Andi Andezit prin arii naturale protejate și geoparcuri internaționale”, premiat la secțiunea Promovarea ariei protejate. Proiectul a fost derulat de Geoparc și Asociația „Drag de Hațeg” și a urmărit promovarea sitului UNESCO Geoparcul Dinozaurilor, atât în țară, cât și în străinătate. Mascota Andi Andezit a vizitat până în prezent 30 de teritorii de pe 5 continente, dar și destinațiile de ecoturism din România, cu scopul de a face cunoscută tuturor povestea Geoparcului cu valorile sale unice la nivel mondial.

Bogdan Aurelian Danciu, locul III la concursul „Rangerul <<Jos Pălăria>>”

Tot în cadrul Galei a avut loc și prima ediție a concursului „Rangerul <<Jos Pălăria>>”, organizat de Asociația Rangerilor din România. Rangerul Bogdan Aurelian Danciu, reprezentând Administrația Parcului Național Retezat, a obținut locul al III – lea în cadrul competiției, adăugând o nouă recunoaștere pentru zona Țara Hațegului – Retezat. Concursul a constat în parcurgerea unor probe teoretice (interpretare, identificarea unor specii de floră și faună) precum și a unei probe practice de orientare în teren.

Loading...