glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

(GALERIE FOTO) A reapărut șantierul în centrul Bradului. Rețeaua de canalizare de pe strada Avram Iancu, „modernizată” în 2015, va fi înlocuită

A început un nou calvar pentru locuitorii municipiului Brad. De două zile, muncitorii firmei S.C. Trans Construct Import Export S.R.L. au început să spargă strada Avram Iancu din localitate (zona Lidl – centrul orașului), pentru a scoate rețeaua de canalizare, relativ recent introdusă, și pentru a o înlocui. Motivul? Lucrările de mântuială făcute de muncitori.

Nici nu s-a făcut recepția lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canal din Brad că pe două străzi, una chiar centrală, trebuie schimbate deja rețelele de canalizare. Totul din pricina lucrărilor prost efectuate de muncitorii firmei Trans Construct. „În urma unei analize a rețelelor de canalizare care au fost inspectate cu city-view, o cameră care filmează în interiorul rețelelor pentru a vedea starea lor (dacă sunt aplatizări, lovituri, spărturi), s-a constatat că pe anumite tronsoane sunt probleme grave. Mai bine spus, rețelele de canalizare de pe două străzi, una care tranzitează centrul orașului, vor trebui înlocuite pentru că au fost făcute de mântuială. Prin urmare, firma constructoare va trebui să remedieze toate aceste probleme”, declara pentru „Glasul Hunedoarei”, în urmă cu trei luni, viceprimarul municipiului Brad, Vasile Podaru.

Șantier în centru, circulație deviată

La începutul acestei săptămâni, muncitorii firmei Trans Construct și-au și făcut apariția în centrul orașului, moment în care traficul a fost paralizat. Circulația de pe strada Avram Iancu a fost deviată, iar în câteva ore s-a și creat un adevărat șantier în lucru. „În zona magazinului Lidl (pe strada Avram Iancu – trecerea de pe un trotuar pe celălalt), pe o distanță de 10 metri, trebuie înlocuită rețeaua de canalizare. Asta înseamnă spargere, scoaterea rețelei și înlocuire, ceea ce presupune o lucrare de aproximativ două săptămâni și disconfort chiar în mijlocul orașului. De asemenea, tot pe această stradă (n. red. – în zona Judecătoriei Brad) trebuie refăcută o rețea de apă pluvială și la ieșirea din Brad spre Oradea (în zona unității militare, pe DN 76) trebuie efectuate alte săpături. Vina aparține exclusiv constructorului, celor de la Trans Construct și SC Moni Impex. Noi ne-am propus să bordurăm partea stângă a străzii Avram Iancu și să asfaltăm, dar se pare că va trebui să mai amânăm puțin până se finalizează și se recepționează lucrările la canalizare”, a adăugat viceprimarul.

Brădenii, sceptici în privința racordării la noua rețea

Înlocuirea rețelelor de canalizare din Brad, din cauza iresponsabilității și nepriceperii constructorului, le ridică un semn de întrebare brădenilor. Unii nu sunt convinși să se racordeze la noua rețea de apă și canalizare. „Mi se pare inadmisibil ceea ce se întâmplă. În România secolului XXI să faci o rețea de canalizare și după câteva luni să fii nevoit să o înlocuiești pentru că ai făcut-o prost, mi se pare de-a râsuʼ-plânsuʼ. Nu le-a fost de ajuns că au distrus toate străzile din oraș pe care au lucrat, acum iar trebuie să trecem printr-o perioadă de șantier, nervi, disconfort? Sincer, în condițiile de față îmi este și frică să mă racordez la noua rețea pentru că nu am siguranța că nu mă voi trezi cu dejecțiile canalizării în casă”, ne-a mărturisit Simion Stoica, un locuitor al oraşului.