glasul-hd.ro Web analytics

GALERIE FOTO Mobilizare generală pentru stingerea unui incendiu în Godeanu – exerciţiu de intervenţie

Zeci de pompieri hunedoreni au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, în zona localităţii Grădişte, la un amplu exercițiu ce a avut ca temă gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de un incendiu produs la fondul forestier în masivul Godeanu. 

Scenariul exerciţiului a constat în izbucnirea unui incendiu în fondul forestier, aparţinând Ocolului Silvic Grădişte, ardere care se extindea la aproximativ două hectare, fiind favorizată de vântul puternic. În premieră pentru exerciţiile organizate în judeţul Hunedoara, s-a realizat recunoaşterea aeriană prin intermediul unui avion tip AN 2, de la Aeroclubul Săuleşti, operaţiune care poate determina amploarea şi caracteristicile unui incendiu real.
Exerciţiul amplu, de cooperare, a presupus participarea unui număr de aproximativ 50 de lucrători ai celor șase agenţii şi instituţii implicate în gestionarea incendiilor izbucnite la fondul forestier, mai exact Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Silvică, Aeroclubul Teritorial Deva – Săuleşti şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Orăştioara de Sus. 

„Exerciţiul a urmărit atât antrenarea personalului de intervenţie din toate structurile implicate şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operaţiunilor şi a procedurii de intervenţie pentru stingerea incendiilor la fondul forestier, precum şi susţinerea unor acţiuni de lungă durată în zone greu accesibile cât şi evaluarea eficienţei comunicării între toate instituţiile şi forţele de intervenţie implicate”, a declarat purtătroul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Perfecţionarea cooperării între subunităţile I.S.U. Hunedoara şi celelalte agenţii cu atribuţii în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă şi asigurarea logistică a intervenţiei au fost alte două obiective ale exerciţiului de conducere a intervenţiei la incendii de fond forestier.