glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

(GALERIE FOTO) Județul Hunedoara, „luat pe sus” de vijelia puternică

UPDATE: Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, 23.000 de abonati sunt acum fara curent electric.

O vijelie care a durat câteva zeci de minute a măturat tot a a întâlnit în cale. Județul Hunedoara a fost semi-paralizat de rafalele de vânt puternice, care au atins și 90 de kilometri pe oră. Drumuri blocate de copaci, care au fost pur și simplu, smulși din rădăcină, acoperișuri căzute de pe blocuri, țigle sparte, mașini avariate și localități fără curent electric. La Deva, o femeie a fost rănită de elemente dintr-un panou publicitar, care a căzut, în zona hypermarketului Auchan.

Acesta este bilanțul vijeliei de duminică, care timp de 40 de minute a făcut prăpăd în Hunedoara. Vântul puternic a bătut cu o viteză de peste 90 de kilometri pe oră, iar mai mulți copacii au blocat căile de acces în județ, din vestul țării. La ora 18, DN7 era blocat, în zona Săcămaș, iar DN68A, cel care duce la Timișoara, la fel. Cozi kilometrice au fost formate pe ambele drumuri.

21641692_10213210318587935_1170086615_n

Mai multe localități au rămas fără energie elctrică, după ce stâlpii au fost, pur și simplu smulși de vânt. Printre acestea se numără Lăpugiu, Păuliș, Mintia, Șoimuș.

de pus in pagina (2)

„În urma codului portocaliu de vreme rea, caracterizat de vijelii cu vânt ce atinge 90km/h, descărcări electrice și averse au existat efecte și în județul Hunedoara. O femeie, în vârstă de 63 de ani, a fost rănită în parcarea hipermarketului din Deva de elemente dintr-un panou publicitar. Femeia a fost preluată de un echipaj SAJ în stare stabilă și conștientă și transportata la UPU Deva. În plus, au fost dislocate de vânt cinci acoperișuri de blocuri și case din Deva, iar trei din municipiul Hunedoara. Acoperișurile altor aproximativ 60 de case din Lăpugiu au fost afectate. Mai mulți copaci rupți de vânt au căzut pe DN 7, în localitatea Leșnic, precum și pe DJ 700 A, în Bretea Mureșeană. Circulația a fost încetinită”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

de pus in pagina (1) de pus in pagina (4) de pus in pagina

Astfel de situații au fost întâlnite în toate zonele județului, vijelia de duminică fiind cea mai puternică în intensitate din ultimii ani.

 

Loading...