glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

(GALERIE FOTO) „Doreii” trăiesc pe bani publici. Mulți bani publici. Sensul și trotuarele de la Trident, făcute și răsfăcute, pentru că meșterii nu se pricep

Sensul giratoriu care a răsărit în apropierea fostului magazin Trident din Deva și zona adiacentă sunt expresia clară a faptului că, în municipiul reședință de județ, Doreii „mănâncă” bani publici. După ce au refăcut sensul giratoriu, pentru că au pus o piatră neconformă, SC Construcții Utilaj Vest SRL a fost obligată, zilele trecute, de către Primăria Deva, să scoată tot asfaltul care a fost turnat pe trotuare, pur și simplu, în bătaie de joc, spun localnicii.

MAIN 2În urmă cu aproximativ două săptămâni, sensul giratoriu era parțial demolat și refăcut. Asta pentru că a fost folosită de către constructor o imitație de piatră, care nu e conformă cu proiectul. Primăria Deva i-a impus acestuia să dea jos tot acel înveliș și să pună piatra care era trecută în proiect, pe banii lui. Peste 400.000 de lei cheltuiește Primăria cu acest sens, din apropiere de fostul magazin Trident. Proiectarea lui a costat 5.500 de lei, fără TVA, iar execuția propriu-zisă 410.000 de lei, de asemenea, tot fără TVA.

Trotuare făcute în batjocură

Firma constructoare se pare că nu se prea pricepe la turnarea asfaltului, deși a câștigat contractul, în care era prevăzut și faptul că firma trebuie să asfalteze zona după efecutarea MAIN 3 daca mai incapelucrărilor. Astăzi, localnicii s-au „trezit” că trebuie să meargă pe trotuare, la fel ca pe „valurile Dunării”. „Le-am zis să scoată afară tot asfaltul, pentru că nu au făcut bine porțiunea aceea și să o refacă. Trebuie refăcute acele trotuare, pentru că ele nu vor fi recepționate în halul acesta. I-am și oprit din asfaltat, pentru că ei voiau să și asfalteze și le-am impus să aducă un subcontractant specializat în turnări asfaltice. Am văzut că nu se pricep. Ei au venit cu firma Drupo”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Deva, Ciprian Răchită. Lucrările au început în 3 iulie și trebuiau să fie finalizate în 3 septembrie. „A fost problemă cu firele de pe stâlpi, pentru că ne-am chinuit vreo trei săptămâni să identificăm ale cui sunt. Astăzi (n.r. ieri) urmează să fie dați jos stâlpii, și le-am mai dat o prelungire maximă de 10 zile, peste care nu mai accept nicio prelungire. După aceea, intră pe penalități”, mai spune Răchită.