glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(Galerie Foto) „Dor de Dragobete”, un spectacol al dragostei, la Deva

Povestea dragostei transpusă într-un act artistic de un personaj intitulat „Dragobetele”, o cerere în căsătorie, un dans fecioresc, dar şi un joc al socăciţelor au fost doar câteva dintre surprizele pregătite de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva în cadrul unui spectacol de mare amploare. Intitulat „Dor de Dragobete”, evenimentul a avut loc, ieri, la Deva şi a fost organizat cu ocazia sărbătoririi iubirii la români.

Sute de îndrăgostiţi, dar şi iubitori ai folclorului din judeţ au trecut pragul Teatrului de Artă Deva pentru a lua parte la spectacolul „Dor de Dragobete”. Organizat de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” Deva, evenimentul a reuşit să bucure inimile hunedorenilor datorită prestaţiei cunoscuţilor interpreţi de muzică populară. Totodată, datorită sărbătoririi Dragobetelui organizatorii au pus la cale şi o serie de surprize, care au impresionat publicul. Astfel, în cadrul acţiunii culturale au evoluat interpreţii Cristian Fodor, Liliana Laichici, Ovidiu Olari, Izabela Tomiţă, Gabriel Popescu, Flaviu Cristea, Lorena Pascu şi Aida Busuioc, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Profesionist ,,Drăgan Muntean“ – dirijor prof. George Cîlţea. Coregrafia a fost semnată de Mircea Resiga, iar scenografia a aparţinut Marianei Lemneaţă.

Cerere în căsătorie pe scenă

Printre momentele cele mai impresionante ale spectacolului s-au numărat şi povestea iubirii transpusă într-un act artistic de însuşi Dragobete, dar şi o cerere în căsătorie. Aida Busuioc, membră a Ansamblului Profesionist ,,Drăgan Muntean”, a fost cerută de soţie de către iubitul său. Fără îndoială acest moment a fost inedit, umplând de emoţie atât sufletele celor doi îndrăgostiţi, cât şi ale publicului, acesta din urmă răsplătindu-i cu multe aplauze. Din cadrul manifestării au făcut parte şi lelele din folclorul românesc şi Baba Dochia. De asemenea, băieţii au încins un dans fecioresc, iar fetele o crihalmă şi un joc al socăciţelor. „Prin organizarea acestui spectacol ne-am dorit să ducem mai departe tradiţia românească, deoarece Dragobetele marchează începutul primăverii, momentul în care întreaga natură renaşte, păsările îşi caută cuibul şi odată cu natura, reînvie şi iubirea între oameni. Cred că ar trebui să punem mai mult preţ pe valorile autohtone şi să încercăm să promovăm ceea ce ne defineşte cu adevărat ca oameni”, a precizat managerul Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva, Cristian Fodor.