glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

(GALERIE FOTO) Deva s-a reactivat împotriva guvernării PSD. Peste 200 de locuitori ai reşedinţei de judeţ au protestat aseară, „La cal”, împotriva legilor justiţiei şi a „loviturii de stat fiscale”

Deva s-a repoziţionat, aseară, pe harta oraşelor în care au loc noi proteste împotriva măsurilor luate de Guvernul PSD. Peste 200 de oameni au protestat în centrul oraşului, declarându-se nemulţumiţi de iniţiativele legislative privind justiţia, dar şi de cele referitoare la schimbarea Codului Fiscal.

De la protest au lipsit sindicaliştii, deşi Cartel Alfa şi BNS au spus că se vor ralia manifestărilor. Nici măcar simbolic nu au făcut-o, cel puţin la Deva. S-au adunat, totuşi, mai bine de 200 de protestatari, de toate vârstele, care, practic, au repetat câteva dintre scandările consacrate în februarie 2007: „PSD, ciuma roşie”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, sau „Liviu Dragnea să ajungi/ Îmbrăcat în multe dungi”.

„Bătrânii” se gândesc la grevă fiscală…

Protestul s-a derulat fără incidente (cel puţin până la ora închiderii ediţiei noastre). Oamenii s-au declarat extrem de nemulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă România, de un an încoace. „Am ieşit în stradă pentru că vrem să oprim alunecarea spre colaps. Noi îi vedem pe cei de la Bucureşti, că ne fură, îşi dau legi cum vor ei, dar numai să ne uităm şi la noi în oraş. Îi avem şi pe ai noştri: pe un spaţiu pe care puteau să-l cumpere acum doi ani cu 200.000 de euro, acuma dau 100.000 de euro pe an chirie, cei de la Primărie. Banii ăia mai bine i-ar băga în clădirea lor neterminată (Palatul Administrativ). E un business la care noi plătim ca proştii. Nu vin nici de la Primărie să ne-ntrebe ce probleme avem. La fel e în toată ţara, pe toate direcţiile, în orice instituţie de stat. Şi pentru ce?

Ar trebui să protestăm, dar să intrăm şi în grevă fiscală. Să ne punem în fund şi să nu mai facem nimic. Să stăm. Ei nu pot fără noi. Noi putem fără ei. Ne-alegem alţi lideri, nicio problemă. Ei sunt ca un cancer. Ei se hrănesc, iar noi le dăm mâncare, toată ziua”, ne-a declarat un protestatar, trecut de prima tinereţe, care a dorit să rămână anonim.

… tinerii la emigrare

Protestatarii mai tineri chestionaţi de „Glasul Hunedoarei” au fost de acord să-şi spună numele. Oana Biriş: „Atacul asupra independenţei justiţiei, lovitura de stat fiscală, hoţia neîntreruptă, sfidarea, toate astea ne-au făcut să ieşim din nou în stradă. Toate cele care ne-au scos în stradă şi în februarie. Da, lumea pare mai liniştită în seara asta, dar la fel a fost şi la început, în primele zile de protest de la începutul anului.  În primele seri am fost chiar mai puţini şi liniştiţi. După aceea lumea a început să prindă curaj, să fim mai mulţi şi mai vocali. Protestele sunt singura pârghie pe care o mai avem. Noi sperăm, speranţa moare ultima”. Un alt tânăr, Lucian, spune că el şi mulţi alţii ca el se gândesc să emigreze, dar vor să mai facă o ultimă încercare de a schimba ceva în ţara care, practic, îi goneşte spre Vest. „Vi se pare că suntem mai puţini?! În aproape un an, cât a trecut de la precedentele proteste, au mai plecat din ţară, dintre noi. Nu trece o lună să nu aflu despre o cunoştinţă care pleacă din ţară. E un sentiment trist, de deznădejde, dar nu de resemnare. Până emigrez, măcar să ştiu că am făcut ceva, că am încercat să schimb ceva. De-aia am ieşit în stradă”.

5 Comments

  1. Stimate doamne si domni , Ceea ce avem azi in strada este rezultatul legilor prost concepute,prost asimilate si prost aplicate!Din 2007 de cand trebuia sa ne aliniem legilor europene nu s-a facut nimic decat o interpretare a lor.Lipsa legilor ucide democratia din fasa.Concluzia este ca ei ne-au ucis incet fiecare nou nascut,mama,tata,familie deci nucleul societatii.Definitia economiei este de fapt simpla:asigurarea necesarului zilnic de trai decent fiecarei familii din societate.Ca sa realizezi acest lucru ai nevoie de educatie in tot spatiul existential.De la educatie porneste tot.Daca privesti nivelul de educatie al unui popor privesti de fapt la nivelul si pozitia poporului tau si tarii tale in cadrul unei mari societati de fapt,in cazul nostru Europa.Da suntem (demonstrat) condusi de hoti,banditi si corupti care ieri erau in functii si azi infunda puscariile(dar cu milioane de euro pusi bine),toti bani proveniti din bugetul public.Unii din ei sunt inca liberi si fac jocurile politice in continuare la comanda Bucurestiului(tot cu milioane de euro bine ascunse).Sindicatul este cu noi doar cand cotizam lunar la bugetul sindicatului care culmea este de fapt la propiu un SRL.Verificati.Cum sa iasa un lider sindicat in strada cand de fapt el o duce bine,este platit din banii contribuabilor de doua,trei……or,i(vedeti liderii de sindicat din invatamant din jud HD),cu buget si masina la scara,sedii si conditii de hotel,agentii de turism proprii(autocare,sef birou turistic,secretare,ect).Parerea mea este ca meritam ceea ce ni se intampla deoarece noi de fapt i-am girat zilnic cu increderea noastra si i-am alimentat cu salarii nemeritate!Sunt niste gunoaie toti acesti care ne conduc.Dar ceea ce se intampla in Romania implicit si in Deva este unic in europa.Ne-au impanzit gunoaiele si sobolanii acestia care la propriu,iar de gunoaie si sobolani nu scapi decat daca faci curatienie si-i starpesti.Mai pe limba juridica trebuie luati,cercetati,judecati,condamnati si incarcerati.Trebuie sa le fie confiscate toate averile furate,nationalizate si reintrodusa pedeapsa capitala pentru subminarea economiei nationale,subminarea societatii deci implicit subminarea nucleului familial.De fapt trebuie condamnati ei pentru crima organizata impotriva poporului roman,iar pentru acei pentru care se demonstreaza ca sunt hoti din banul public si corupti ar trebuii condamnati la executare.Acest lucru il spun de ani buni in scris in media si il sustin!