glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Gabriel Cîndea din Orăștie a câștigat trofeul „Stelele Cetății”

Festivalul de muzică pop „Stelele Cetății”, aflat la cea de-a XXXIV-a ediţie, şi-a desemnat în weekendul trecut câştigătorii. În finală, au urcat pe scenă 14 concurenţi, iar marele trofeu a fost câștigat de Gabriel Ionuț Cîndea din Orăștie.

Festivalul de muzică pop „Stelele Cetăţii” a adus în faţa publicului devean tineri foarte talentaţi, din mai multe colţuri ale ţării, care au dat pe scenă tot ce au avut mai bun pentru a fi pe placul juriului. Manifestarea a avut un caracter de concurs pentru tineri interpreţi, propunându-şi descoperirea unor talente interpretative reale, promovarea creaţiei muzicale a compozitorilor români şi stimularea spiritului de competiţie al tinerilor solişti.

La marea finală a festivalului, care a avut loc în perioada 2-3 decembrie, au participat 14 tineri din Focșani, Cluj-Napoca, Sibiu, București, Arad, Călărași, Slatina, Tg. Jiu, Oradea și județul Hunedoara. Tinerii au interpretat câte două piese pop, iar una dintre ele a fost obligatoriu din repertoriul românesc. Juriul concursului a fost format din compozitori, muzicologi, interpreţi şi reprezentanţi mass-media. În urma reprezentaţiei de pe scenă, juriul a avut o decizie grea de luat deoarece toţi participanţii erau foarte talentaţi. Cu toate acestea, după lungi deliberări, juriul a stabilit că marele trofeu al concursului trebuie să îi revină tânărului Gabriel Ionuț Cîndea din Orăștie. Toţi participanţii la festival au primit diplome şi plachete. Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 5.000 lei, sumă asigurată de organizatori şi sponsori. În ultima zi a festivalului, Nicoleta Nucă a susţinut un recital extraordinar, moment răsplătit de public cu numeroase aplauze. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva în parteneriat cu Primăria municipiului Deva şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara.

2 tineri din județul Hunedoara au ajuns în finala Festivalului „Stelele Cetății”

Finaliști „Stelele Cetății”:

TROFEUL: Gabriel Ionuț Cîndea, Orăștie

LOCUL  I : Rareș Mariș ,Cluj-Napoca

Mădălina Boroneanț, Arad

LOCUL II : Larisa Giurgiu, Cluj-Napoca

Antoniu Roban, București

LOCUL III : Claudia Andreea Dumitriu, București

Ioana Amalia Popa, Oradea

DEBUT : Alexandra Mitu, București

Tags