glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Futsalul nu se predă: Dava continuă în elită!

Într-o perioadă în care majoritatea sporturilor de echipă din judeţ nu reuşesc să iasă din anonimat, sau mai rău, decid să arunce prosopul, singura echipă de fotbal de sală din Hunedoara continuă în Liga I. Un antrenor ambiţios şi două mâini de jucători ţin steagul sus, pentru ca tradiţia să nu moară.

Deşi s-au confruntat în trecut cu o serie de probleme financiare, administrative şi de efectiv, devenii vor continua şi în acest sezon al Ligii I la futsal cu o echipă încropită în ultimele patru săptămâni şi cu multe speranţe de bine.

O familie frumoasă care să ducă tradiţia mai departe

Rămas în continuare fidel fotbalului de sală, antrenorul Davei, Karoly Gaşpari, spune că i-ar fi fost uşor să renunţe la a mai pregăti gruparea deveană însă crede că mai are multe de demonstrat în acest sport. „Într-o astfel de perioadă, în care mai toate ramurile sportive încearcă să supravieţuiască, puteam foarte bine să renunţ şi să mă reprofilez, însă cred că mai am multe de demonstrat în futsal. Pe lângă acest lucru, aici la Dava s-a format o familie frumoasă, care chiar dacă a mai pierdut câţiva membri, rămâne unica formaţie hunedoreană într-un eşalon superior, iar tradiţia trebuie să continue”, povesteşte Gaşpari.

Minifotbalul bate futsalul

Tehnicianului Davei i-a fost însă foarte greu să închege un nou grup, după ce mai mulţi dintre jucătorii pe care s-a bazat în ediţia trecută de campionat au decis să renunţe, sau să se reorienteze. Cel mai de seamă „inamic” în acest sens a fost minifotbalul. „Mi-a fost destul de greu să formez o nouă echipă şi anul acesta, pentru că mulţi dintre oamenii de bază n-au mai vrut să continue sau au primit oferte mai bune din partea unor echipe de minifotbal. Şi asta pentru că fotbalul pe teren redus are o grămadă de adepţi, mai ales aici la Deva, dar şi la Hunedoara, s-a dezvoltat extraordinar de mult şi de repede şi astfel că există multe grupări care dau bani buni pentru ca un jucător să le îmbrace tricoul”, a continuat antrenorul Davei.

„Criză” între buturi

Astfel, în acest moment, lotul Davei numără doar 9 jucători, însă Gaşpari speră ca până la startul sezonului numărul lor să se rotunjească. „Portocaliii” sunt deficitari, cel puţin momentan, între buturi, acolo unde sezonul trecut n-au avut probleme. „Deocamdată, nu stăm bine la capitolul portari, după ce Ionuţ Florea (n.red. – portarul de rezervă al Naţionalei) a ales să evolueze în Campionatul de Minifotbal de la Hunedoara, iar tânărul Andrei Bozan îşi va continua studiile în altă ţară. Au fost ceva «tatonări» cu Vlad Iancu, care s-a şi antrenat cu noi, dar în cele din urmă a plecat la City’Us Târgu Mureş. Vom rezolva însă cât de curând şi această problemă. L-am mai pierdut şi pe Alin Paul, care a ales şi el minifotbalul, însă zilele trecute i-am convins şi pe Sebastian Mateescu, Alin Moţ, Cristian Macingo şi Ştefan Stoica să continue aici. Lor li s-au alăturat şi alţi patru jucători din Călan, care fie au evoluat în campionatul de amatori de la Hunedoara, fie la echipa mare Victoria. Una peste alta, sper ca până la debut să fim acoperiţi sută la sută”, a mai povestit tehnicianul dublu campion naţional cu defuncta FC CIP Deva.

Campionatul Ligii I la futsal va debuta pe 15 septembrie şi va cuprinde, cel mai probabil, 10 sau 12 echipe, ultimele detalii, precum şi ţintarul noului sezon urmând să se stabilească, astăzi, la Bucureşti.

8 este locul ocupat de Dava Deva în ultima ediţie de campionat a primei ligi