glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Furt din locuinţă demn de scenariul unui film. Octogenar lăsat fără aur şi peste 20 de mii de lei de menajera iubăreaţă

Un octogenar din Brad a visat la o relaţie de amor ca-n tinereţe cu menajera mai tânără decât el cu 59 de ani, dar a rămas şi cu „buza umflată” şi fără 24 de mii de lei, banii puşi la saltea pentru zile negre, şi bijuteriile în valoare de 1.500 de lei. Menajera şi iubitul său, complice la comiterea furtului, au ajuns după gratii.

 

Aceasta este păţania unui bărbat în vârstă de 82 de ani, din municipiul Brad, care, cel mai probabil, a inversat puţin cifrele ce compun vârsta sa atunci când şi-a imaginat că poate să trăiască o frumoasă poveste de dragoste cu o tânără de 23 de ani, cum numai în filmele hollywoodiene a văzut.

 

Gura lumii a furnizat informaţii hoţilor

 

Întreaga poveste a început în luna iunie. Atunci, la urechile iubitului fetei de 23 de ani, din Crişcior, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Brad, au ajuns câteva informaţii potrivit cărora bătrânul, care urma să devină victimă a celor doi, ar avea o pensie frumuşică, din care cheltuie lunar o sumă infimă, iar restul banilor îi păstrează la saltea. Mai mult decât atât, octogenarul locuieşte singur şi ar cam avea nevoie de cineva care să-l îngrijească. După ce a aflat toate datele problemei, mintea bărbatului a copt imediat un plan de îmbogăţire rapidă.

 

Şi-a aruncat iubita în braţele bătrânului potent financiar

 

Odată ce şi-a structurat planul de acţiune în minte, brădeanul în vârstă de 48 de ani l-a împărtăşit iubitei sale care urma să pună mâna pe banii moşului. Astfel, potrivit planului, fata trebuia să se angajeze ca menajeră în casa bătrânului, să îi câştige acestuia încrederea şi să afle unde ţine banii şi bunurile de valoare.

 

Fata i-a sucit minţile moşului

 

Aflând că este vorba de o sumă mare de bani, fata a fost de acord să îşi încerce norocul. Astfel, s-a dus direct la uşa bătrânului pe care l-a îmbrobodit şi să o angajeze. „Şcolită”, tânăra, pe lângă serviciile de menaj, i-ar fi oferit bărbatului, după câteva întâlniri, şi alte servicii. Ba mai mult, i-a spus acestuia că şi-ar dori să se mute la domiciliul său pentru a-l îngriji mai bine şi, cine ştie, poate se va înfiripa o relaţie mai strânsă. Cu aceste poveşti nemuritoare fata a reuşit să-i sucească minţile bătrânului şi să-i câştige în acelaşi timp încrederea.

 

Banii şi bijuteriile au dispărut odată cu praful

 

După câteva astfel de întâlniri, în data de 16 iunie, tânăra Elena C. s-a dus din nou la domiciliul bătrânului, însă de această dată a făcut „curăţenie” în dulapul în care se aflau banii şi bijuteriile acestuia. A furat suma de 24.000 de lei şi bijuterii din aur în valoare de 1.500 de lei şi a plecat. Pentru că nu s-a mai întors „la muncă”, bătrânul a intrat la bănuieli, iar când a deschis dulapul în care-şi păstra banii a constatat cu stupoare că nu mai are niciun leu şi nici bijuteriile. Imediat, a alertat poliţiştii care au reuşit să dea de urma celor doi hoţi.

 

Doar bijuteriile şi 1.000 de lei au mai recuperat poliţiştii

 

Oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi suspecţi, de unde au reuşit să recupereze bijuteriile şi suma de 1.000 de lei.

„Persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Brad a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat în cazul bărbatului şi furt calificat în cazul femeii”, a declarat agent principal Adriana Voina, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Cei doi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.