glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Fotbalul la Deva continuă cu sprijinul autorităţilor locale

Noua conducere a Primăriei Deva s-a întâlnit ieri pentru prima oară cu reprezentanţii echipei de fotbal din municipiu, CNS Cetate. Pe fondul zvonurilor privind desfiinţarea echipei, vehiculate în ultima vreme şi din cauza faptului că tuturor jucătorilor din lotul devean le-au expirat contractele pe data de 30 iunie, cele două părţi s-au aşezat joi, la prânz, faţă în faţă şi au discutat despre modalităţile de continuare a activităţii fotbalistice în Deva.

„Susţinem în continuare echipa”

Primarul Mircia Muntean şi viceprimarul Răzvan Mareş au negat categoric posibilitatea ca echipa de fotbal să dispară. Din contră, cei doi şi-au afirmat dorinţa de a susţine în continuare clubul.

„Se ştie, am fost întotdeauna un susţinător al fotbalului devean. Când am plecat în Parlamentul României am lăsat la Deva o echipă, Mureşul, în Divizia B. Nu dorim să desfiinţăm echipa actuală, din contră, căutăm mijloace să o sprijinim în continuare. Căutăm şi alţi sponsori pe lângă Consiliul Local, există Alina State, care ajută echipa, vom vorbi şi cu Vilmos, ca să căutăm o modalitate de a asigura o masă caldă pe zi jucătorilor de la echipa mare şi celor de la grupele de copii, aşa cum este normal. În funcţie de ce proiecte ne propunem la Municipiu vom stabili în şedinţă de Consiliu bugetul care va fi alocat echipei de fotbal”, a spus primarul Mircia Muntean la întâlnirea cu jucătorii şi cu conducerea tehnică şi cea a clubului devean.

„Ştim că sunteţi cu contractele la final, expiră astăzi (n. red. ieri), de aceea v-am chemat aici, ca să discutăm şi să vedeţi ce vă putem noi oferi. Vom face o analiză cât mai rapidă a activităţii la club, iar în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare, din 6 iulie, vom stabili bugetul printr-o Hotărâre de consiliu. Este important ca echipa să aibă linişte, pentru că numai în aceste condiţii se poate face performanţă“, s-a adresat viceprimarul Răzvan Mareş fotbaliştilor de la Cetate Deva prezenţi ieri în sala de şedinţe a Primăriei.

La finalul şedinţei, trei reprezentanţi ai jucătorilor au rămas împreună cu conducerea primăriei şi cu directorul de la CNS Cetate, Adrian Liga, pentru a studia noile oferte de contracte pentru a continua la echipa de fotbal din Deva.

„Nu vrem să mai plecăm altundeva, pe la Târgovişte sau prin cine ştie ce alte părţi. Dorim să rămânem la Deva, să continuăm în aceeaşi formulă dacă se poate. Alcătuim deja un grup unit, iar majoritatea suntem de aici din zonă, avem familii, avem copii, ne e greu să ne ducem în altă parte”, a exprimat la finalul discuţiilor portarul Andrei Cobliş părerea majorităţii coechipierilor de la Cetate.

Primăria susţine fotbalul în Hunedoara

Şi la Hunedoara, noua echipă de la Primărie s-a întâlnit cu conducerea clubului de fotbal din localitate. Aici situaţia contractuală a jucătorilor nu constituie o problemă atât de presantă, toţi fotbaliştii fiind sub contract cu FC Hunedoara, după cum ne-a informat antrenorul principal al echipei, Mircea Alic.

Noua conducere a Primăriei Hunedoara a cerut clubului câteva date pentru a se edifica asupra activităţii de până acum. „Am cerut celor de la FC Hunedoara să pregătească o informare despre cum văd dânşii lucrurile, care este lotul de jucători, contractele acestora şi mai ales despre activitatea centrelor de copii şi juniori de la club. Sâmbătă ne vom întâlni din nou cu preşedintele Alin Barna şi vom purta discuţii pe marginea datelor pe care ni le va prezenta. Nu se pune problema să încetăm sprijinul acordat echipei, va exista pe mai departe fotbal la Hunedoara”, a declarat Dan Bobouţan, primarul municipiului de pe Cerna.

Reunirea lotului hunedorean în vederea începerii pregătirilor pentru viitorul campionat va avea loc miercuri, 6 iulie.

Tags