glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Fotbal Liga 3. Final de tur: Hunedoara locul 6, Deva locul 12

În fine, a pus punct final întrecerii din anul acesta şi seria a patra a Ligii a treia, împinsă de componenţa sa diferită de a colegelor de eşalon (cu o echipă mai mult, 15 faţă de 14) să îşi dispute în luna decembrie meciurile din cele două etape suplimentare necesare.

Reprezentantele judeţului nostru au obţinut clasări diferite la jumătatea întrecerii. FC Hunedoara se află în prima jumătate a clasamentului, iar CNS Cetate Deva se situează undeva la mijlocul părţii inferioare, ambele scutite însă de griji şi de emoţii pentru returul campionatului, în măsura în care acest lucru poate fi posibil într-un sport atât de imprevizibil ca fotbalul.

CSM Lugoj – Cetate Deva 1 – 0

Deva a fost aproape de un rezultat bun la Lugoj, în faţa uneia din echipele bine cotate în serie şi cu o clasare superioară în clasament. Doar un gol venit cu şapte minute înainte de fluierul final a despărţit trupa lui Marius Sîrbu de un egal care ar fi adus devenilor un punct bun pentru moral înaintea intrării în pauza de iarnă. Dar despre situaţia, realizările şi perspectivele formaţiei devene vom reveni în numerele viitoare din „Glasul Hunedoarei”, astăzi vom vorbi mai pe larg despre cea mai bine clasată dintre hunedorene, echipa de pe Cerna.

Minerul Motru – FC Hunedoara 0 – 0

Adrian Iencsi spunea înaintea întâlnirii de sâmbătă că echipa sa va avea un meci foarte greu la Motru. Şi a avut dreptate din toate punctele de vedere, meciul a fost foarte dificil atât prin prisma replicii bune a adversarului, cât şi a condiţiilor în care s-au desfăşurat ostilităţile, pe un teren greu şi cu două eliminări din tabăra hunedoreană.
„La cum s-a desfăşurat partida, rezultatul este foarte bun. Întotdeauna le cer băieţilor să jucăm la victorie, dar acum sunt mulţumit cu acest egal. Am jucat pe un teren moale, mocirlos, plus că am avut un eliminat încă din prima repriză, aşa că am jucat cu om în minus mai mult de jumătate din meci, cu alt eliminat pe final. Băieţii au arătat o atitudine foarte bună, chiar m-au impresionat. Mardare, cu fractură de piramidă nazală, a făcut sacrificii ca să joace, a intrat pe teren cu o mască pe faţă”, a declarat Iencsi pentru „Glasul Hunedoarei”.
FC Hunedoara a terminat astfel turul de campionat pe locul 6, cu 23 de puncte acumulate. E mult, e puţin? Ţinând cont că de la schimbarea antrenorului, adică de la despărţirea de Victor Roşca şi aducerea lui Adrian Iencsi, echipa şi-a modificat din mers obiectivul, cel actual fiind alcătuirea unei echipe competitive, care să promoveze tineri jucători capabili să crească în valoare, bilanţul pare categoric pozitiv. Mai mult, chiar dacă punctele nu mai contează chiar aşa de mult în clasament în condiţiile în care distanţa faţă de liderul campionatului este practic insurmontabilă şi promovarea nu mai este o ţintă realistă în actualul sezon, să spunem că în ultimele patru partide oficiale fotbaliştii antrenaţi de Iencsi au adunat 8 puncte din 12 posibile. Aşadar putem bifa un plus şi la acest capitol, cel al rezultatelor concrete.
În ce priveşte promovarea tinerilor, formaţia hunedoreană se află cu siguranţă pe drumul cel bun, cu un traseu ascendent. “Îi avem deja la echipă pe Ienicescu, Sandu Remus, Blej, Opârlescu, Gheară, Simionov, iar de două – trei săptămâni i-am adus de la echipa a doua la cea mare pe Mercurian şi Scorobete. Ultimul a şi avut ocazia să joace, l-am introdus o repriză într-un meci. În iarnă o să mai chem la pregătire cu noi şi pe alţi trei tineri din echipa a doua, pe Butnariu, Lăcătuş şi pe Grigore cel mic, fratele lui Grigore de la seniori. O să îi vedem în sezonul de primăvară – vară cum se comportă”, a mai vorbit tehnicianul hunedorenilor despre situaţia actuală de la echipă şi despre planurile sale de viitor cu bătaie mai lungă, vizând posibila atacare a promovării din campionatul următor. Fotbaliştii lui FC Hunedoara au intrat în vacanţă, urmând să reia pregătirile pe 12 ianuarie anul viitor.

Vezi și

Close