glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Fostul director al Spitalului Județean, manager la Spitalul Colentina, din Capitală. Laza: „Mi-am depus CV-ul pe la mai multe, și de aici a pușcat. (…) Nu a fost o decizie de partid”

Călin Mircea Laza, cel care a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva timp de patru ani, este noul manager al Spitalului Colentina din Capitală. Managerul interimar a renunţat la funcţie, în urma scandalului creat după demisia neurochirurgilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica. Laza spune că a fost numit de primarul Gabriela Firea, absolut întâmplător: el și-a depus CV-ul și a „pușcat”.

Anunţul legat de numirea noului manager al Spitalului Colentina a fost făcut joi de către primarul Capitalei, Gabriela Firea. „Am avut mai multe întâlniri, câteva interviuri şi am decis ca managerul interimar al Spitalului Colentina să fie domnul Laza Mircea, care a fost managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Există posibilitatea legală de prelungire a unui contract de management interimar. Totul este conform legii, vă dați seama că nu ne permitem să facem ceva ilegal”, a spus Firea. Contactat de „Glasul Hunedoarei”, Mircea Laza a declarat că a fost vorba despre șansă, în cazul numirii pe această funcție, și nicidecum vorba despre o numire politică. Laza s-a înscris în ALDE în urmă cu puțin timp. „Mi-am depus CV-ul pe la mai multe, și de aici a pușcat. Contractul urmează să îl semnez. De luni, practic, pentru că acum se fac actele. Sunt la București, la spital deja, în birou. Îmi voi da demisia de la Complexul Energetic Hunedoara în cursul acestei zile. Nu a fost o decizie de partid, nu confundați, că asta nu e”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Mircea Călin Laza, noul director interimar al Spitalului Colentina.

Călin Mircea Laza a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din vara anului 2012, fiind susţinut de PNL, şi până în august 2016, când a demisionat. Laza a explicat într-o scrisoare transmisă presei locale care au fost motivele pentru care a decis să îşi dea demisia de la conducerea unităţii sanitare. Ulterior, el a fost numit la conducerea Compartimentului Comercial din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Un CV depus la momentul oportun?

Managerul interimar al Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a demisionat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunând că a acceptat demisia lui Silvi Ifrim, care „poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital”. Joi, a fost numit Laza, care susține că și-a depus CV-ul pentru acest post.

Decizia de a demisiona a managerului Ifrim vine pe fondul scandalului creat după demisia medicilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica.

Cei doi neurochirurgi au demisionat, luni, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, în prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzură extraordinară. Ei reclamă că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00. Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au mai afirmat că pacienţii au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.

2 Comments

  1. Ii vine manusa functia! Intr-un stat mafiot, cei ca Laza nu pot fi lasati pe-afara.
    Oare cati bani o sa trebuiasca sa mai jefuiasca din bugetul sanatatii ca sa-si plateasca aceasta numire?
    Si cu praduirea Spitalului Judetean de Urgenta Deva cum ramane?
    Autoritatile statului care stiu ce a facut asta , de ce tac, de ce nu-si fac treaba, pot trai cu povara faptului ca in timp ce astia fura din banii destinati sanatatii, oamenii necajiti mor umiliti si batjocoriti de impostori de tipul asta !!!!!!