glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Fost șef de stat major, ajuns pe un post „fruntaș” la Poliția Locală Deva. Omul va încasa și pensie militară, dar și un salariu considerabil. În total, aproximativ 10.000 de lei, lunar

Cristian Linț este cel mai nou angajat al Poliției Locale Deva. Acesta ocupă, de ieri, funcția de șef al Biroului Paza Bunurilor, din cadrul instituției, în urma unui concurs organizat la sfârșitul lunii trecute. De la 1 august, Linț este pensionar militar, iar din data de 9 a aceleiași luni, este bugetar, din nou. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Deva, acesta va încasa un salariu de peste 5.800 de lei, brut, plus norma de hrană. La care se adaugă pensia în valoare de aproximativ 6.000 de lei, spun aceleași surse.

Informațiile cotidianului „Glasul Hunedoarei”, conform cărora Cristian Linț, proaspăt pensionar militar, este angajat în cadrul Poliției Locale Deva au fost, ieri, confirmate de reprezentanții instituției. „Domnul Linț Cristian este angajatul instituției noastre din data de 09.08.2017, în funcția contractuală de conducere de șef de birou al <Biroului pază bunurilor>, din cadrul Serviciului ordine și liniște publică, paza bunurilor al Serviciului Public de Poliție Locală Deva, serviciu cu personalitate juridică, din subordinea CL Deva. Sus-numitul a fost declarat admis cu un punctaj final de 90,16 puncte, la concursul organizat în perioada 27-31 iulie 2017, pentru ocuparea postului vacant corespunzător funcției contractuale”, se arată într-un răspuns al Poliției Locale Deva, transmis în urma unei solicitări făcute de redactorii „Glasul Hunedoarei”. Cristian Linț a fost trecut în rezervă și a ieșit la pensie cu grad de colonel, la începutul acestei luni. Nu a stat mult „pe tușă”, și chiar dinainte de fi pensionar cu acte în regulă a mers la concursul de ocupare a acestei noi funcții în Poliția Locală, de această dată, și nu în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Linț are 47 de ani și este singurul angajat pensionar din Poliția Locală. „Domnul Linț Cristian este trecut în rezervă de la Ministerul Apărării Naționale și are calitatea de pensionar începând cu luna august 2017. La Serviciul Public de Poliție Locală Deva nu avem alți angajați pensionari”, se mai arată în răspunsul Poliției Locale.

Soția, angajată tot la Poliția Locală

Conform propriei sale declarații de avere, completată în luna iunie 2016, Cristian Linț a fost șef de stat major, în cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Linț încasa, atunci, o soldă în valoare anuală de peste 40.000 de lei, la care se adăuga norma de echipare, în valoare anuală de aproximativ 3.300 de lei. Aceasta este ultima declarație de avere care figurează pe site-ul MapN. Soția sa este angajată tot la Poliția Locală Deva, conform aceleiași declarații de avere și încasa un salariu, anual, la vremea aceea, de aproape 10.000 de lei. Potrivit primarului Devei, Ovidiu Moș, nu este nicio problemă de legalitate în faptul că un pensionar militar este angajat la stat. „A dat concurs. Putea să vină oricine la concurs. Poliția Locală nu putea să îi interzică dreptul acesta. Când se modifică legea, dacă ea se modifică, contractul său va înceta. Repet, dacă se modifică”, a declarat Ovidiu Moș.

Tags