glasul-hd.ro Web analytics

Politică

„Forţele” de stânga strâng rândurile. PSD şi UNPR au semnat un protocol de colaborare la nivel judeţean

Social-democraţii şi membrii UNPR din organizaţiile judeţene şi-au reconsolidat relaţia de „concubinaj” politic printr-un protocol de colaborare. Prin semnarea documentului, cele două formaţiuni politice s-au înţeles să colaboreze în consiliile locale comunale, orăşeneşti, municipale şi în Consiliul Judeţean, să se consulte înainte de şedinţe şi să aplice în judeţ politicile guvernului USL.

Liderii judeţeni ai PSD şi UNPR au parafat ieri protocolul de colaborare dintre cele două formaţiuni politice. Este primul protocol de acest gen semnat în ţară. Colaborarea dintre cele două partide este valabilă până la data alegerilor locale din 2016.

„Pentru binele judeţului”

Cei doi preşedinţi de organizaţii judeţene au declarat la unison că protocolul de colaborare este în beneficiul hunedorenilor.Plec de la ideea că acest protocol se va respecta. Unitatea noastră va fi mai puternică şi facem tot posibilul să punem în practică ce am promis în campania electorală. Uniunea prin protocol ne face să fim mai responsabili în faţa problemelor cetăţenilor şi să ne zbatem pentru rezolvarea acestora”, a spus preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Membrilor celor două partide, care nu vor respecta protocolul, li se va retrage sprijinul politic. Acest protocol este un act istoric pentru că uneşte partidele de stânga. Facem un pas mic, dar vocal. Această alianţă este pentru interesul naţional. Este ziua unirii stângii în judeţul Hunedoara”, a precizat preşedintele UNPR Hunedoara, Mihail Rudeanu.