glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Flute Fantasia”, recital de flaut în scop caritabil la Deva

Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva găzduiește la finalul acestei săptămâni un eveniment muzical, în scop caritabil. Este vorba despre „Flute Fantasia”, un recital excepțional în cadrul Academiei de Flaut de la Deva.

Evenimentul este organizat de Clubul „Lions” Deva Sarmizegetusa și are loc duminică, 4 februarie, de la ora 19:00. Scopul evenimentului constă în strângerea de fonduri. Intrarea se va face pe bază de invitații. Prețul unei invitații este  15 lei și poate fi procurată de la Cofetăria „Arta” Deva. Potrivit organizatorilor, toți banii strânși în urma acestui eveniment vor fi direcționați pentru ajutorarea copiilor din Centrul de Plasament Brad și Centrul de Plasament Orăștie. Recitalul va fi susținut de de trei soliști internaționali, flautiștii Agata Igras (Polonia), Matei Ioachimescu și pianista Verona Maier. Programul „Flute Fantasia” propune o demonstrație de maximă virtuozitate și spectaculozitate, „fantezii” construite în jurul unor teme din opere celebre, precum „Wilhelm Tell”, „Rigoletto” sau „Carmen” de Georges Bizet, dar și momente de rafinament sonor ce promit să poarte publicul departe de grijile cotidiene.

Despre artiști

Agata Igras este un artist versatil, cu peste 20 de ani de carieră internațională ca solistă, membră a unor grupuri camerale de renume sau ca muzician de orchestră. A lucrat cu nume mari ale muzicii, precum: Emmanuel Pahud, Carlos Bruneel, Patrick Gallois, Lord Yehudi Menuhin, Krzysztof Penderecki, Maxim Vengerov, Placido Domingo etc. A înregistrat trei albume solo, care s-au bucurat de critici internaționale pozitive și de nominalizări la premiile „Fryderyk”, „Polish Phonographic Award” și „Clef de Resmusica”. Numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinați muzicieni ai generației sale. Cu o activitate concertistică intensă, Matei Ioachimescu susține concerte ca solist și membru al mai multor ansambluri camerale, prezentând programe de succes în Europa și Asia. Este cunoscut pentru turneele naționale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor și mai recent proiectul „La Vida Loca”. Pianista Verona Maier desfăşoară o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate. De asemenea, susține concerte la orgă din repertoriul Barocului, alături de alte instrumente. Evoluând alături de prestigioşi dirijori şi interpreţi din România şi din străinătate, apare în formaţii restrânse cum ar fi duo-urile, trio-urile, cvartete sau cvintete cu pian, dar şi în cadrul unor orchestre de cameră, cum ar fi Orchestra de Cameră Radio, Orchestra de Cameră Simfonietta, Orchester Contemporary Opera Zürich.