glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Florin Roman candidează la şefia „definitivă” a PNL. Preşedintele interimar al PNL Hunedoara spune că va candida la principalul post de conducere al organizaţiei. Heiuş şi Gligor se mai gândesc.

Ales deputat PNL de Alba, la alegerile din decembrie, Florin Roman (numit interimar la conducerea organizaţiei liberale din Hunedoara, vara trecută) spune acum că doreşte să rămână preşedinte al PNL Hunedoara, dar, de data aceasta, ales pentru un mandat de patru ani. Lucian Heiuş, cel despre care se spunea că va prelua şefia organizaţiei după alegerile parlamentare, este nehotărât, iar Dorin Gligor pare nemulţumit.

Conducerea centrală a PNL urmează să stabilească în săptămânile următoare calendarul alegerilor din filiale. Există două variante: procesul alegerilor din partid să înceapă la sfârşitul lunii martie şi să se finalizeze în vară, sau să înceapă abia în vară şi să se finalizeze cu un Congres naţional în toamnă.

Roman: „Mă mut la Deva”

Devenit deputat PNL de Alba, în urma alegerilor din decembrie, Florin Roman spune că nu ar fi nicio problemă dacă ar deveni preşedinte al PNL Hunedoara. Spune chiar că are de gând să-şi mute domiciliul la Deva. „Da, voi candida la postul de preşedinte al organizaţiei PNL Hunedoara. Doresc să fac asta pentru că, după perioada petrecută între colegii de la Hunedoara mulţi dintre ei mi-au spus că, dacă mă voi retrage, organizaţia va reveni la situaţia de dinaintea venirii mele. Chiar intenţionez să mă mut la Deva. N-ar fi ceva nemaiîntâlnit. Domnul Cozmaciuc, preşedintele de la Neamţ, este din Iaşi. Voi putea reprezenta în Parlament, în continuare, cetăţenii din judeţul Alba, şi mă voi ocupa de organizaţia PNL Hunedoara. Nu e adevărat că vreau să vin aici pentru că, la Alba, aş fi în umbra lui Mircea Hava. Credeţi că dacă aşa ar fi stat lucrurile aş mai fi fost eu pe primul loc pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor în Alba, judeţul cu cea mai puternică organizaţie liberală? Aici e o chestiune de fidelitate. Doresc să continuăm ce am început la Hunedoara. Fără preşedinte de consiliu judeţean, fără primari la Deva şi Hunedoara şi fără încă 10 primari, am reuşit, totuşi un rezultat cu 2 procente peste media PNL pe ţară”.

Heiuş, pus pe gânduri

Florin Roman a fost numit preşedinte interimar în finele lunii iulie, anul trecut, după ce criza din PNL Hunedoara s-a acutizat din cauza rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale. Se spunea atunci că el va ocupa postul până când organizaţia va reveni la o stare de normalitate, după care, şefia ar fi urmat să-i fie predată lui Lucian Heiuş. Planurile s-au schimbat însă. „Ce s-a spus atunci, în vară, era, de fapt, propunerea primarilor PNL. Acum nu ştiu dacă voi candida sau nu. Nu mă interesează să fiu şef doar de dragul de a fi şef. Mai important este să avem un proiect comun, cu obiective clar definite, pentru 2020, dar şi pentru alegerile parţiale locale care se apropie la Lupeni şi Sălaşu de Sus, ori europarlamentarele din 2018”, a declarat, ieri, Lucian Heiuş.

Gligor cere „analiză cinstită”

Dorin Gligor (exponentul aripii PDL din noul Partid Liberal) declară că e prematur să se discute despre o eventuală candidatură a sa la şefia PNL Hunedoara: „Nu văd sensul unei asemenea discuţii, în condiţiile în care nu s-a făcut încă o analiză detaliată şi cinstită a rezultatelor alegerilor de anul trecut. Să mergem înainte fără a analiza cauzele rezultatelor de la alegeri ar fi o păcăleală în continuare. În campanie, când a venit doamna Gorghiu la Deva, eu i-am spus că avem o campanie ineficientă. Mi-a răspuns că se va face o analiză, dar după alegeri. Nu mă interesează genul de politică în care se apără poziţii personale”.

Tags

2 Comments

  1. Stimate Domnule Florin Roman,
    Vă rog să propuneţi Parlamentului României creşterea pragului electoral la minim la 8%. Este evident că am scăpa de multe discuţii (care nu se vor termina niciodată).
    Cu respect,
    Ştefan