glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Florin Oancea a depus jurământul de învestitură în funcția de primar al Devei

Florin Oancea este, de ieri, oficial, noul primar al Devei. Acesta a depus jurământul de învestitură în funcția de edil șef al municipiului reședință de județ, în prezența consilierilor locali, a subprefectului județului, a câtorva deputați hunedoreni și a președintelui PNL, Ludovic Orban.

w foto mic_MG_5991Noul primar a depus jurământul pe o Biblie primită în dar de la reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei. Imediat după învestitura sa în funcția de primar, Florin Oancea a fost aplaudat de toți cei prezenți în sala de ședințe a Consiliului Local Deva. „În astfel de momente, emoțiile pot fi copleșitoare. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu votul devenilor, sunt primarul ales al municipiului Deva. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Dar, să știți că, deși rezultatul a fost unul mare, pentru că diferența a fost mare, efortul a fost foarte greu. Însă, mai greu decât să câștig aceste alegeri mi-a fost să ajung candidat al PNL pentru această funcție. O știm cu toții, nu mă ascund, am candidat pentru a treia oară. Sunt două persoane care m-au returnat de pe o direcție care nu mai ținea de administrația publică locală și am datoria sufletească să le nominalizez. Primul este prietenul meu de o viață Tiberiu Balint, care în felul lui caracteristic a știut să reaprindă scânteia care mocnea în mine. A doua persoană care face ca astăzi să fiu în fața dumneavoastră este președintele PNL, Ludovic Orban, care mi-a spus: Florine, acesta e trenul tău!”, a spus, emoționat, Florin Oancea, noul primar al Devei.

Orban: „Îl vom sprijini pe Florin Oancea”

Prezent la eveniment, Ludovic Orban, liderul național al PNL, a declarat că partidul și toți primarii liberali îl vor ajuta pe Florin Oancea. Acesta, la rândul său, a declarat că este sigur că și Consiliul Județean va sprijini municipiul Deva, spunând că în perioada următoare va avea o întâlnire cu președintele instituției județene. „A fost o investiție personală în Florin Oancea și chiar un pariu pe care l-am făcut cu mine însumi. L-am susținut pentru felul lui de a fi: este un om bun, un om deschis, un om dedicat, un om care știe că dialogul presupune să îl asculți pe cel din fața ta și abia apoi să vorbești. De astfel de oameni este nevoie în administrația românească și în politica românească. Eu nu am glumit când am spus oamenilor că Florin Oancea nu e singur. Florin va avea sprijinul echipei noastre liberale. Avem primari cu performanțe remarcabile, campioni în atragerea fondurilor europene, în crearea de locuri de muncă, oameni care știu administrație. Toți vor fi alături de Florin Oancea”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban. La eveniment a fost prezent și fostul președinte al Consiliului Județean, Mircea Ioan Moloț.

Florin Oancea a obținut, la alegerile din 5 noiembrie, peste 42% din voturi, în timp ce următorul clasat a fost Petru Mărginean, cu aproape 25 de procente.