glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Floricica Dansatoarea e pe cele mai înalte culmi ale socialismului

Domnule Iohannis,

Tovarășe Dragnea,

 

Dacă se-mpute vreodată chestia aia numită „securitate națională” etc., nu uitați să ieșiți voi să apărați țara asta, că noi nu mai avem ce apăra – că țara asta a ajuns acum suma averilor și a calculelor voastre și atât. Ați arătat că există o singură logică, cea a voastră: cum câștig al doilea mandat sau cum scap de pușcărie.

Aici nu mai e vorba de votul românilor; PSD nu a spus în campanie că va face praf justiția sau că își va bate joc de economie – au vorbit socialiștii despre mărirea lefurilor medicilor și profesorilor și, în fapt, au triplat banii parlamentarilor. Iar tu, Iohannis, un cuvințel despre justiție n-ai zis, deși mustăciosu’ cu care ai negociat porcăria e ăla cu Belina și cu doi ani de pușcărie cu suspendare – ai uitat?

Nu ești, Iohannis, doar președinte al politicienilor – așteptam doar atât de la tine: să ne spui că ai primit – sau măcar ai cerut – garanții că justiția nu va fi călărită iar. Înțelegeam, chiar înghițind obida, de ne spuneai omenește că opțiunile sunt reduse și că determinarea cu care ai apărat valorile astea euroatlantice nu s-a clintit. Că ai mâinile legate, dar mintea-ți e liberă. Nimic, nicio minimă explicație nu ne-ai oferit – în loc să primim noi o șansă, încrederea, a primit-o gașca socialistă. A treia oară.

Ți-e frică de anticipate? Funcția ta e despre dreptate, curaj și mers înainte. De partea ta ar fi fost puhoiul de oameni; de partea socialiștilor, doar sinecuriștii și cei mințiți – nu-s așa de mulți cum te-nspăimântă consilierii.

Ai avut rațiuni înalte ca s-o pui pe nașa mare din Teleorman premier? – trebuia să le spui direct. Nu tot, nu sunt de nasul nostru culisele de sus; doar un semnal de solidaritate cu cei îngrijorați. Sau măcar să spui dacă ai primit vreo garanție că nu se vor atinge de Codul Penal și celelalte. N-ai făcut-o, ai vorbit ca un pesedist. Ca Tudose, retras poate într-o înfrângere strategică, dar retras.

De mai bine de un an, oamenii ies în stradă. De mai bine de un an, oamenii iartă tăcerile tale și-și imaginează că e ceva bun în spatele acestor tăceri – oamenii ăștia meritau un licăr de speranță, o oblojire. Voiam doar atât – un semnal că ne ești garanție pentru normalitate.

Cei care au ieșit în stradă veneau de la muncă, nu de la sinecuri de partid; cei care au plecat, au plecat la muncă, nu la ședințe – asta nu ați înțeles! Dacă un partid mic ar fi avut – în discurs, nu în fapte! – ambițiile pe care PSD le are față de Justiție, acel partid ar fost scos în afara legii. PSD nu; USL trăiește…

Sunteți foarte mici, sunteți boschetari ideologici, sper să vină într-o zi un domn străin să vă scoată iar din Fanar.

Fără nicio stimă,

să vă fie rușine și

să vă ia naiba!

 

Semnat

Un contribuabil fraier

PS: când socialiștii vor da de pereți cu tot ce-a mai rămas bun în țara asta, nu uita, Iohannis, să ne chemi în stradă… Îhî – și la vot, pentru al doilea mandat.

Vezi și

Close