NEWS ALERT:
Home / Comunitate / „Floricele, pentru fete tinerele, flori mai scumpe pentru damele cărunte”
Floricele, pentru fete tinerele, flori mai scumpe pentru damele cărunte

„Floricele, pentru fete tinerele, flori mai scumpe pentru damele cărunte”

Cu această „strigătură” îşi ademenea, ieri, clienţii unul dintre comercianţii care încerca să-şi vândă marfa în apropierea Pieţei Centrale din Deva. Acesta are şi explicaţia pentru sloganul ales: „Pentru fetele mai tinere, tot ceea ce contează e atenţia, în timp ce femeile mai în etate au pretenţii mai «grase»”.

Piaţa şi bulevardele municipiului de sub cetate au fost împânzite, ieri, de flori, care mai de care mai exotice şi mai „primăvăratice”, pregătite să satisfacă toate gusturile şi buzunarele. Vânzătorii au aranjat cu grijă buchetele pe care le-au etalat pe tejghea în speranţa că de 8 Martie vor avea vânzări record. Fie că este vorba despre mame, soţii, iubite sau colege, reprezentantele sexului frumos aşteaptă din partea bărbaţilor mai multă atenţie ca de obicei.

Vânzări pe ultima sută de metri

Aşa cum au procedat şi de Mărţişor, devenii se lasă pe ultima clipă când vine vorba de alegerea cadourilor pentru cei dragi. Oferta este variată, pentru toate gusturile şi bineînţeles, buzunarele. Cum florile sunt asociate cu 8 Martie, tarabele şi florăriile nu sunt ocolite de bărbaţi. Primele flori ale primăverii sunt alegerea perfectă pentru cei mai puţin cheltuitori, precum şi pentru cei mai puţin inspiraţi.

Zambilele şi garoafele, la mare căutare

La tarabele din centrul oraşului se vând zambile, garoafe şi lalele, atât la ghiveci, cât şi prinse în buchet. Preţurile pornesc de la doi lei şi pot să ajungă până la 70 de lei, dacă cumpărătorul vrea ceva mai deosebit. „Avem flori de toate felurile, orhidee, garoafe, zambile, begonii, trandafiri, viorele de Parma. Zambilele şi garoafele au cea mai mare trecere, deoarece sunt cele mai ieftine, dar sunt şi frumoase. Preţul unei zambile este de opt lei, dar dacă cumpărătorul doreşte ceva mai sofisticat, îi putem oferi un fir de orhidee care costă 60 de lei”, a declarat unul dintre comercianţii de flori, Constantin Moldovan.

Orhideele, pentru bărbaţii care vor să impresioneze

În Piaţa Centrală este o adevărată feerie de culori. Acolo pot fi găsite buchete şi aranjamente florale care mai de care mai sofisticate. Freziile, gerbera, orhideea, dar şi clasicii trandafiri rămân în topul preferinţelor. „Orhideea la cutie, dar şi buchetele de trandafiri au trecere foarte mare. Bărbaţii nu sunt influenţaţi de preţ atunci când vor să impresioneze”, a precizat o vânzătoare, Floare Lupulescu.

Semnificaţia zilei de 8 Martie
Zi aşteptată cu nerăbdare de doamne şi domnişoare, pe 8 Martie, la început de primăvară, se sărbătoreşte femeia. Este un bun prilej pentru domni să dăruiască flori şi cadouri simbolice soţiilor, colegelor sau mamelor. În întreaga lume, această zi este dedicată femeii, însă are o dublă semnificaţie. Dacă în ţările Europei Occidentale ziua de 8 Martie este asociată cu lupta femeii moderne pentru emancipare, în ţările baltice se pune mai mult accent pe Ziua Mamei, când copiii şi bărbaţii dăruiesc mamelor, soţiilor sau prietenelor flori, felicitări şi mici cadouri, în semn de mulţumire, respect şi iubire.

Despre Raluca STROIA

Citește și

secund8

Deva Auto Show ia startul astăzi!

Pasionații de mașini sunt așteptați la cel mai important eveniment auto al anului. Este vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *